Beelden van 'Maartens Alvestêdetocht' gaan de hele wereld over

24 jun 2019 - 14:12

Nederland steunt Maarten van der Weijden massaal in zijn Elfstedenzwemtocht. Dat blijkt ook uit de duizenden berichten, zo'n zes per minuut, die bij Omrop Fryslân tijdens de non-stop uitzending binnenkomen. In de kijkcijfers is ook wereldwijde belangstelling te merken. Honderdduizenden kijkers uit heel Nederland hebben de televisie afgestemd op 'Maartens Alvestêdetocht' van Omrop Fryslân. De livestream wordt in meer dan 100 landen bekeken.

Sinds Maarten op 21 juni in het water sprong in Leeuwarden, volgt Omrop Fryslân zijn Elfstedentocht dag en nacht op radio, televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. De 72 uur durende live radio- en televisie-uitzending haalt topcijfers, met zondag alleen in Fryslân al meer dan 123.000 kijkers.

Livestream en liveblog
De belangstelling voor de tocht is ook online zichtbaar. De website trok tot nu toe 350.000 bezoeken, met een piek van 10.000 bezoekers tegelijk, wat bijna drie keer zoveel dan normaal is. In de Omrop-app waren tot en met maandagochtend al meer dan 534.000 bezoeken: zo'n 60% meer dan gemiddeld.

De laatste loodjes ook live
De monstertocht van Maarten van der Weijden is tot en met de finish op de voet te volgen bij Omrop Fryslân. Daarna is de huldiging van de Olympisch zwemmer op de zender te zien. Bovendien kunnen mensen in ruil voor een donatie aan de Maarten van der Weijden Foundation nog steeds een plaat aanvragen op 92.2FM. Dit wordt nu al zo vaak gedaan dat nog lang niet elke plaat is gedraaid. Meedoen kan door een screenshot van de donatie in te sturen via de Omrop-app.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)