Basisscholen druk met voorbereidingen opening LF2018

15 des 2017 - 10:34

Een groot gedeelte van de Friese scholen is al druk bezig met het oefenen van de mega kick-off voor de opening van Ljouwert-Fryslân 2018. Op vrijdag 26 januari zingen alle scholen 'Seis oere thús', het lied van LF2018. Scholen maken daar een eigen versie van, filmen dit en delen dat om exact 12.00 uur met #2018begjint via Facebook. De voorbereidingen daarvoor zijn al volop in gang gezet. Scholen kunnen zich ook nog steeds aanmelden via Sjongfestival.frl.

"Onze school doet mee met groep 6 en wij zijn al druk bezig geweest met de choreografie. De dans is klaar en kennen de leerlingen goed," zo zegt juf Laura van der Ploeg van De Kinderkoepel in Leeuwarden. "Het lied was even wennen voor de kinderen, want 'Seis oere thús' is natuurlijk geen hiphop, de dans bestaat dan ook uit andere bewegingen dan ze gewend zijn. Maar de groep heeft er veel lol in. Binnenkort gaan we verder met het aanleren van de zang. Sommigen zingen nu al mee, hoe vaker ze het lied horen, hoe mooier ze het vinden."

Door de online start zijn de filmpjes overal op de wereld te vinden en wordt de opening online direct groot zichtbaar. Er is een speciale toolkit samengesteld die de scholen helpt bij het leren van het lied en vormgeven van het filmpje. Ook Gradeke Terra van It Pertoer in Weidum heeft die toolkit al gekregen: "Wij zijn nog niet begonnen met het lied, dat willen we in januari doen. Ik heb wel al even naar de toolkit gekeken en zag dat er in de lessen filmpjes van Nynke Laverman staan waarin ze het refrein van het lied aanleert. Heel handig voor de scholen, maar die filmpjes hebben wij niet nodig, want Nynke is de moeder van een leerling bij ons op school: wij kunnen Nynke live inschakelen!"

De organisatie van de kick-off is in handen van de organisatie van het Sjongfestival, dat dit jaar naast het Sjongfestival dus ook de kick-off van LF2018 door basisscholen organiseert. Hiervoor is ook een website gelanceerd: Sjongfestival.frl. Daar is alle informatie en mogelijkheid tot inschrijven te vinden.

Het Sjongfestival is in 2018 onderdeel van het hoofdprogramma van Never Ending Orchestra en wordt georganiseerd door Cedin, Afûk, Keunstwurk en Omrop Fryslân.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)