Assistent van het talent

07 des 2015 - 16:19

Je ziet ze bijna niet, maar ze zijn overal: de mensen die er voor zorgen dat sporters (jong en oud) kunnen sporten. Zodat Sytse bijvoorbeeld de kans krijgt om de nieuwe Epke te worden. En Kim en haar teamgenoten goed voorbereid iedere wedstrijd ingaan. Voor al die vrijwilligers is er nu de titel ‘Assistent van het talent’. Deze nieuwe prijs wordt uitgereikt op het Sportgala Fryslân op 17 februari 2016 en is een initiatief van Omrop Fryslân en de Leeuwarder Courant.

Sport Fryslân organiseert jaarlijks het Sportgala Fryslan en reikt prijzen uit in diverse categorieën, waaronder Sportman en Sportvrouw van het jaar. Voor de komende verkiezing komt daar nu de prijs ‘Assistent van het talent’ bij. De campagne voor de nieuwe prijs ging op 7 december van start in het televisieprogramma Bynt van Omrop Fryslân. Sporttalent Wout Zijlstra jr. nomineerde de eerste assistent.

De assistent van elke sporter en elk team komt in aanmerking voor de titel. Van de moeders die er voor zorgen dat de sportkleding gewassen wordt tot de lijnentrekkers op het veld en van de coach van de F-jes tot de trainer van topsporters. De assistent die uiteindelijk door een jury wordt uitgeroepen tot ‘Assistent van het talent’ van Fryslân wordt tijdens het Sportgala Fryslân in het zonnetje gezet. Kent u iemand die de titel ‘Assistent van het talent’ verdient? Geef hem of haar dan op via www.sportgalafryslan.nl. De assistenten kunnen tot en met 31 januari worden genomineerd.

Vanaf begin januari verschijnt in de Leeuwarder Courant een serie portretten van assistenten van sporttalenten. Van maandag 11 tot en met donderdag 14 januari is in het televisieprogramma Bynt van Omrop Fryslân een serie reportages te zien waarin sporters hun assistenten nomineren voor de titel. Het Sportgala Fryslân van 17 februari 2016 wordt live uitgezonden op Omrop Fryslân Televisie. De uitzending is ook online te volgen.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)