Alles over de PC live bij Omrop Fryslân

21 jul 2015 - 12:39

De kaatsklassieker van het jaar: de PC in Franeker op woensdag 29 juli. Van de voorbeschouwingen in het PC Kafee tot het uitroepen van de koning, het is allemaal weer te volgen bij Omrop Fryslân. Via televisie, radio, internet en de Omrop-app. Nieuw dit jaar is dat de traditionele toespraak van PC-voorzitter Johannes Westra live wordt uitgezonden op televisie. Die uitzending is ook te volgen via Omroplive.nl en de livestream op internet en in de app.

Omrop Fryslân zendt de toespraak van de PC-voorzitter voor het eerst met beeld uit via televisie en internet. De toespraak is vanaf 8.00 uur te zien. Nu de toespraak zo te volgen is, vervalt de integrale uitzending daarvan op de radio. Wel zijn in het radioprogramma ‘Fryslân fan ‘e moarn’ de belangrijkste delen van de toespraak te horen en wordt verslag gedaan van wat er verder gebeurt op de receptie in de Koornbeurs in Franeker. De rest van de dag wordt net als ieder jaar uitgebreid verslag gedaan van de PC op radio, televisie, internet en de Omrop-app. De televisie-uitzending begint om 15.00 uur.

In de dagen voorafgaand aan de PC gaat het PC Kafee weer open. Geert van Tuinen ontvangt vanaf vrijdag 24 juli bijzondere gasten uit de kaatswereld voor mooie gesprekken en verhalen. Verder zijn er columns en optredens van de bands Vangrail en Butterfly. PC Kafee komt ook dit jaar weer live vanuit De Bogt fen Guné in Franeker. Publiek is van harte welkom. Maandag 27 juli wordt de loting van de PC uitgezonden op de radio en is er geen PC Kafee.

PC Kafee en de PC bij Omrop Fryslân
- PC Kafee: vrijdag 24 juli om 18.00 uur, zaterdag 25 juli om 11.00 uur, zondag 26 juli om 11.00 uur en
dinsdag 28 juli om 18.00 uur op de radio.
- Loting PC: maandag 27 juli om 18.00 uur op de radio.
- PC: woensdag 29 juli op radio, televisie, internet en de Omrop-app.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)