Alles over de Friese derby bij Omrop Fryslân

28 okt 2015 - 15:05

De spanning neemt de komende dagen weer toe. Zondag 1 november barst de strijd los, dan wordt dé derby van Fryslân gespeeld in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen. Het SC Cambuur van trainer Henk de Jong speelt dan tegen het SC Heerenveen van interim-trainer Foppe de Haan. Omrop Fryslân is erbij en doet live verslag van de Friese derby. Ook is er de dagen voor de derby ruim aandacht voor deze spannende wedstrijd.

Sinds de promotie van SC Cambuur naar de Eredivisie spelen de twee Friese topclubs de laatste twee jaar weer tegen elkaar in de competitie. Komende zondag is het weer zover en het belooft een spannende wedstrijd te worden. De strijd is live te volgen bij Omrop Fryslân, niet alleen wordt er verslag gedaan op de radio, ook op internet en de app is alles te volgen.

Komende vrijdag 30 oktober staat het televisieprogramma Bynt Sport helemaal in het teken van de Friese derby. In een speciaal ‘Derby café’ komen (oud) voetballers van SC Heerenveen en SC Cambuur langs om vooruit te kijken op de wedstrijd. Onder andere oud-Heerenveen speler Joop Gall, oud-Cambuur keeper Wim de Ron en aanvoerder van SC Cambuur, Sjoerd Overgoor zijn aanwezig. In een reportage vertelt bekende sportjournalist Johan Derksen over zijn voetbalverleden bij SC Cambuur. Verder is er een reportage over de voorbereidingen van de beide clubs. Bynt Sport is er vanaf 18.20 uur, het ‘Derby café’ gaat daarna nog langer door op internet.

Op zondag 1 november doet Omrop Fryslân live verslag op de radio, het commentaar wordt verzorgd door Arjen de Boer en Geert van Tuinen. Online is de Friese derby te volgen via een liveblog op de website van Omrop Fryslân en de Omrop-app. Alle hoogtepunten van de wedstrijd worden getwitterd via @omropsport. ’s Avonds in Hjoed op televisie een samenvatting van de wedstrijd met reacties van beide ploegen.

De Friese derby:
Vrijdag 30 oktober om 18.20 uur, het Derby café van Bynt Sport op Omrop Fryslân Televisie en online. Zondag 1 november live verslag van de Friese derby vanaf 14.30 uur op radio, internet en de Omrop-app.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)