680 mensen doen mee aan record Grut Frysk Diktee

14 jun 2018 - 14:33

In totaal doen er 680 deelnemers mee aan het Grut Frysk Diktee op donderdag 21 juni. Het dictee heeft dit jaar in het teken van LF2018 een andere opzet. Het wordt gehouden op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden en iedereen kan meedoen met als doel tot een record te komen. Met 680 deelnemers is dat gelukt. Omrop Fryslân zendt het Grut Frysk Diktee vanaf 19.00 uur uit op televisie en online.

De organisatie is erg blij met het grote aantal aanmeldingen. Juryvoorzitter Hindrik Sijens: "We hadden stiekem wel gehoopt dat we boven de 600 aanmeldingen zouden komen, maar dat het ook echt is gelukt, is natuurlijk fantastisch." Aan de opgaven is te zien dat mensen van alle leeftijden meedoen aan het dictee. De jongste is 12 en de oudste 87. De jongeren zijn goed vertegenwoordigd.

Bekende Friezen
Verschillende bekende Friezen wagen zich aan het dictee. Zanger Jelle B, presentator van het Klokhuis Habtamu de Hoop, zangeres Griet Wiersma, sterke mannen vader en zoon Zijlstra, oud-politica Lutz Jacobi en topkok Reitse Spanninga doen mee. Ook winnende bekende Friezen van de afgelopen jaren doen mee. De tekst is dit jaar geschreven door de presentatrice van het NOS Jeugdjournaal, Welmoed Sijtsma.

Live te volgen
Het Grut Frysk Diktee is 21 juni vanaf 19.00 uur live te zien bij Omrop Fryslân op televisie en online. En niet alleen op het plein kunnen mensen meedoen, ook de mensen thuis kunnen dat. Via www.fryskdiktee.frl kan iedereen thuis het dictee meeschrijven. Het wordt dan ook automatische nagekeken.

Noot voor de redactie/uitnodiging voor de pers:
Wij nodigen u van harte uit om op donderdag 21 juni aanwezig te zijn bij het Grut Frysk Diktee. U bent welkom om 18.30 uur op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden.

Wij stellen het op prijs als u vooraf aan ons doorgeeft of u van de uitnodiging gebruik maakt. Aanmelden kan bij de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân via mk@omropfryslan.nl of telefonisch via 058 299 7876. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met die afdeling.

(advertinsje)