24 uur per dag bij Omrop Fryslân: Maartens Alvestêdetocht

04 jun 2019 - 07:00

Waar zwemt Maarten van der Weijden op dit moment? Hoe druk is het aan de kant? En wie helpt Maarten om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek? Dat is vanaf 21 juni dag en nacht op radio, televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app te volgen. Bovendien kunnen mensen in ruil voor een donatie aan de Maarten van der Weijden Foundation een plaat aanvragen op 92.2FM.

De dagen voorafgaand aan de reuzenzwemtocht zendt Fryslân Hjoed reportages uit over de voorbereidingen van Maarten, zijn zwemmers en de route. Daarnaast is op 20 juni om 17.35 uur een compilatie van Maartens tocht in 2018 te zien op televisie.

In het radioprogramma Weistra op wei wordt op 21 juni vanaf 16.00 uur toegeleefd naar het moment dat Maarten om 17.30 uur in het water springt. Vanaf dan doet Omrop Fryslân non-stop verslag van de tocht, tot het moment dat Maarten, als alles goed gaat, over de finish komt in Leeuwarden.

Fryslân helpt Maarten naar de finish
Mensen kunnen tijdens de zwemtocht in ruil voor een donatie aan de Maarten van der Weijden foundation een plaat aanvragen op 92.2FM. Meedoen kan door een screenshot van de donatie via de Omrop-app te sturen. Daarnaast kunnen mensen een actie melden op Omropfryslan.nl/maarten. Omrop Fryslân probeert aan veel van deze initiatieven aandacht te geven.

De magie van Maarten
Op zondag 23 juni wordt in het radioprogramma Buro de Vries gesproken met een scala aan mensen die betrokken zijn bij de Elfstedenzwemtocht. Een week daarvoor, op zondag 16 juni, is de Fryslân DOK documentaire 'De magy fan Maarten' vanaf 17.00 uur te zien op televisie. In de film wordt onderzocht wat Maartens zwemtocht doet met de provincie en haar inwoners. Bereikt deze tocht een nieuw hoogtepunt in de Friese elfstedenkoorts?

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie van Omrop Fryslân: 058 299 7876.

(advertinsje)