“Vrienden en familie vinden mijn eten altijd heel bijzonder”

21 aug 2015 - 15:44

Tafel 18 is gereserveerd voor de beste amateurkok van Friesland

Tal van enthousiaste amateurkoks hebben zich al aangemeld voor het nieuwe televisieprogramma Tafel 18 van Omrop Fryslân. Zouden daar de mogelijke winnaars van Tafel 18 al tussen zitten? Of zijn er nog andere getalenteerde Friezen die in aanmerking komen voor de titel ‘De beste amateurkok van Friesland’? Aanmelden kan nog tot 28 augustus.

In Tafel 18 gaat Omrop Fryslân in zes afleveringen op zoek naar de beste amateurkok van Friesland. Centraal in het programma staan streekproducten uit de eigen regio. Een vakjury uit de Friese culinaire wereld en het publiek bepalen wie uiteindelijk de winnaar wordt. Naast de titel zijn er ook mooie prijzen te winnen.

Brenda van der Laan heeft zich aangemeld voor Tafel 18. Brenda is 56 jaar en komt uit Sint-Jacobiparochie. Het lijkt haar een uitdaging om als creatieve hobbykok met streekproducten gerechten te maken. “Waarom zou je je producten ver van huis halen als ze hier ook zijn?” Daarnaast kookt Brenda heel graag: “Ik kook al zolang als ik me kan herinneren. Toen ik deze oproep las dacht ik direct, dit is helemaal mijn ding!”

De 29-jarige Frits Schutterop is ook een echte hobbykok. Zijn motivatie om mee te doen aan het programma? “Ik woon op Ameland en hier koken we veel met streekproducten. Die lokale producten mogen aan de wal ook wel eens geproefd worden!”

Jildou Talman is 50 jaar en woont in Snakkerburen. “Mijn familie en vrienden vinden het eten dat ik maak altijd heerlijk en heel bijzonder. Ik ben eigenlijk wel heel nieuwsgierig om nu uit te zoeken of dat ook echt zo is.” Maar Jildou wil ook graag iets nieuws leren: “Ik wil heel graag het programma beleven en denk dat ik van de wedstrijd en opdrachten veel kan leren.”

In september starten de opnames voor Tafel 18.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en eventuele interviews met kandidaten of programmamaker Bart Kingma kunt u contact opnemen met de afdeling Marketing & Communicatie: 058 299 7876.

(advertinsje)