Dit jaar barst de strijd onder de skûtsjes weer los en dat wordt door Omrop Fryslân weer als vanouds live in beeld gebracht.

SKS

Dit jaar is de kampioenschap van de SKS weer live te volgen op televisie. Skûtsjesyldeskundige Eelke Dijksta levert met verschillenede analisten rechtstreeks en integraal commentaar bij de beelden. Voor en na de wedstrijd is er een voor- en nabeschouwing op locatie met presentator Arjen de Boer en de analist. Onder andere zeilcoach Roelof Bouwmeester en schipper Geale Tadema maken hun opwachting.

Het verslag op radio blijft in vertrouwde handen van skûtsjekenner Gjalt de Jong en Omrop Fryslân verslaggeefster Geartsje de Vries. Het skûtsjesilen is live te horen en te zien bij Omrop Fryslân van zaterdag 5 augustus tot en met vrijdag 18 augustus, vanaf 13.45 uur.

IFKS

De IFKS is een bijzonder kampioenschap, waar bij het grote publiek misschien soms noch wel wat onbekendheid overheerst. Presentator Andor Faber zal dit jaar daarom opzoek naar de verhalen achter de IFKS. Wat maakt deze klasse eigen? Wie zeilen ermee? En waarom doen ze dat eigenlijk? Alle dagen te zien op televisie bij Omrop Fryslân.

Ook bij de IFKS doen Gjalt de Jong en Geartsje de Vries live verslag op radio. Het IFKS is van zaterdag 19 augustus tot en met zaterdag 26 augustus te volgen bij Omrop Fryslân.

Skûtsjepool

Wie zal dit jaar het skûtsjesilen winnen? De echte liefhebber doet mee aan de skûtsjepool. Voorspel welke schipper die dag de winst pakt en maak kans op een uniek zeilarrangement voor 2 personen door de Alde Feanen bij Earnewâld, op de slotdag van Simmer yn Fryslân. Troubadour Piter Wilkens gaat mee aan boord. De winnaarsdag is op zondag 3 september live te volgen via radio en televisie bij Omrop Fryslân.

De dag na de wedstrijd wordt in het radioprogramma Goeiemiddei! tussen 13.00 en 14.00 uur de dagwinnaar, met de juiste voorspelling van het skûtsje dat als eerste over de finish kwam, bekend gemaakt. Heb jij aan het einde van de SKS en IFKS de beste voorspellingen gedaan over de hele periode, dan maak je naast het zeilarrangement ook nog eens kans op de skûtsjebokaal.

Meedoen aan de skûtsjepool? Dat kan hier!