Sportcast

In de Sportcast praten de sportverslaggevers van Omrop Fryslân die bij over het betaalde voetbal in Fryslân. Alles over sc Heerenveen en SC Cambuur wordt door onze vaste sportploeg behandeld.

De Heks van Anjum

De podcast is een vervolg op het boek 'De Heks van Anjum' die Margriet Brandsma heeft geschreven over de pensionmoorden in Anjum. In deze true crime-podcast spreekt Margriet met mensen die reageerde op haar boek. Dat leidt weer tot nieuwe bevindingen over de moordzaak en tot verbazing over de wijze waarop politie en justitie te werk zijn gegaan.

Tsjil

Jennifer en Raynaud presenteren deze Tsjil podcast voor jou! In deze podcast hebben ze het over de tsjilste onderwerpen en beantwoorden ze de Tsjilste vragen. En dat maakt het toch echt wel... de Tsjilste Podcast!

Fan binnenút

De natuur speelt een grote rol in de voorstelling Under Wetter van Tryater. Naar aanleiding van het programma 'Fan binnenút, meisjen by Tryater' maakte Miranda Werkman een aanvullende podcast. Want hoe realistisch is het dat straks alles onder water komt?

Noardewyn

Noardewyn is het muzikale dorpsplein van Fryslân, jong als oud, beginnend als ervarend, iedereen is welkom zijn muzikaliteit te presenteren. In deze podcast lange gesprekken, interessante series en mooie muziekdocu's.

Buro de Vries

Buro de Vries zoekt het uit! Mooie documentaires, interessante gasten of een verrassend gesprek. Buro de Vries neemt je gemoedelijk mee de diepte in.

FryslânDOK

Verhalen die ertoe doen, die aanzetten tot nadenken én verbindingen leggen tussen mensen in en buiten Fryslân.

Boekekast

Boekekast van 2022 sluit aan bij het project Utsteld Gelok/Uitgesteld Geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature. Dat zijn 100 verhalen, voorgelezen in 100 paradijselijke tuinen in Fryslân. Boekekast brengt acht verhalen als podcast, met daarbij een interview van Karen Bies met de schrijver.

Smokkelbern

Smokkelbern vertelt de verhalen van Joodse onderduikkinderen in Fryslân. Hoe hebben ze die oorlogsjaren bij een Friese familie beleefd? En hoe ging het later met ze?

Sterke Yerke III Een oceaan van dromen

In 1979 steken vier jonge kerels uit Fryslân met een zelfgemaakt vlot de oceaan over. Het wordt wereldnieuws: de tocht wordt op de voet gevolgd door de nationale en internationale pers.

Duizend Dagen

De podcast Duizend Dagen is het verhaal van het kerkasiel van Rottevalle en de kracht van een gemeenschap.

Bonkerak

Spannende, horrorachtige volksverhalen voor kinderen én volwassenen. Bonkerak is een reeks van twintig volksverhalen uit Fryslân of daarbuiten die zijn bewerkt tot hoorspellen.