Grote plannen met 'Schatzenburg' Menaam: drie keer zo groot

De voormalige camping en bungalowpark Schatzenburg bij Menaam worden de komende jaren flink uitgebreid en opgeknapt. De eigenaren hebben 16 hectare grond achter het bestaande park aangekocht. Verder hebben zij de grote geluidswal bij de A31 gekocht. Daarbij gaat het om nog eens 6 hectare. Daarmee wordt het park drie keer zo groot als nu.
In foarbyld fan in woodlodge © Shutterstock
Het park heet nu al Waadhoeke-resort, maar dat wordt straks Waadhoekerhout. Op het terrein komen woodlodges, blokhutten, chalets en safaritenten. Daarmee moet het park een luxere uitstraling krijgen dan nu.
De eigenaren spreken van een oase voor rustzoekers en recreanten. De laatste vier jaar is al veel tijd en geld geïnvesteerd om het park naar een hoger niveau te tillen. Ook is de relatie met de verschillende overheden hersteld.
In de periode van de voormalige eigenaars stonden die onder druk, onder andere naar een langlopend conflict over de aanleg van de geluidswal bij de A31. Ook wordt geprobeerd om de band met de bestaande eigenaren en huurders op het eerdere Schatzenburg te verbeteren.