Joris Kramer kiest voor Cambuur na een jaar op de bank: "Dat vreet aan me"

Joris Kramer stond woensdag voor het eerst op het trainingsveld bij SC Cambuur. De verdediger wordt voor een jaar gehuurd van AZ en mocht het bevallen, dan kunnen de Leeuwarders hem na dat jaar overnemen. De keuze voor Cambuur is voor Kramer met name een keuze voor meer wedstrijdminuten.
SC Cambuur hiert Joris Kramer fan AZ en hat opsje te keap
Bij AZ zat Kramer eigenlijk alleen maar op de bank. In het verleden speelde de 24-jarige verdediger ook nog wel bij de beloften van AZ, maar het vorige seizoen niet. Sterker nog: hij speelde meer dan een jaar geleden voor het laatst een officiële wedstrijd. "Ik heb een jaar lang vooral op de bank gezeten en dat vreet aan je. Cambuur volgde me al een paar jaar en ze kwamen weer. Nu dacht ik: dit is een goed moment."

Lovende woorden

De voetballer beschikt volgens trainer Henk de Jong en Foeke Booy ook over voetballende kwaliteiten. Volgens Kramer komt dat door de opleiding van AZ. Daarin speelde hij ook met onder meer Mees Hoedemakers en Jamie Jacobs. "Ik heb Jamie Jacobs bericht en ik heb altijd al contact gehad met Michael Breij en Mees Hoedemakers. Ze hadden alleen maar lovende woorden over de club en de supporters. De staf is ook heel sympathiek."
© Orange Pictures
Kramer kon op zijn eerste training meteen aan de bak. De basisspelers van de wedstrijd tegen Helmond Sport trainden woensdag rustig aan, maar de wisselspelers werkten een fanatieke training af, zag Kramer: "Het kunstgras is wel even wennen. Mijn kuiten voelde ik wel gelijk. Maar ik ben heel erg warm ontvangen vandaag in de groep. Het zijn leuke gasten en je ziet dat ze ook echt plezier hebben en ik heb ook echt zin om daar onderdeel van te zijn."
Zondag zou Kramer zijn debuut kunnen maken voor SC Cambuur. Dan speelt de ploeg van DE Jong een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.
Joris Kramer