Moker_B is zoveelste Leeuwarder artiest die doorbreekt in Nederlandse hiphop

Het nummer Video Vixen van producer Mohamed Baluah, beter bekend als Moker_B, heeft meer dan 20 miljoen streams op muziekplatform Spotify. Het is het eerste nummer dat de producer zo op de kaart zet in de Nederlandse hiphopscene. Moker_B is het zoveelste succes dat de afgelopen jaren vanuit Fryslân doorbreekt in de hiphopwereld.
Moker B breekt door in Nederlandse hiphop
In 2017 haalde rapper Rollàn een gouden plaat met 'Danse Avec Moi', ook geproduceerd door Moker_B. Vorig jaar was YannO, ook een rapper uit Leeuwarden, vanaf het begin de favoriet om de talentenjacht 'FunX Talent Summer Vibes' te winnen. Nu staat hij met zijn Franstalige nummer vooral hoog in de Spotify-lijsten.
Daarnaast kom van Hiewi binnenkort een studiosessie van 101Barz online. In de hiphopwereld is het YouTube-kanaal van 101Barz al jarenlang hoog aangeschreven en je wordt ook niet zomaar uitgenodigd om er langs te komen.
Hiphop is vooral in de Randstad heel groot. Daar is het verreweg het grootste muziekgenre en de meeste grote hiphopartiesten komen daar ook vandaan. Maar de laatste jaren begint dat te veranderen en krijgen artiesten uit andere hoeken van het land ook steeds meer kansen. Vooral door het internet is het voor muzikanten als Moker_B makkelijker om te worden gehoord.
Toch blijven de mannen in Fryslân. Hiphop is hier simpelweg niet zo groot. De artiesten zouden het wel mooi vinden om ook hier meer bekendheid te krijgen, maar ergens is de rest ook wel lekker.
Verslaggever Jeroen Boersma praat met de hiphopartiesten