Zoon actievoerder tegen mondkapjes op Linde College neemt afstand van acties vader

De zoon van de man die maandag werd aangehouden nadat hij actievoerde tegen het mondkapjesadvies op het Linde College in Wolvega neemt afstand van de acties van zijn vader. "Zijn kant is gehoord, nu is het mijn beurt", schrijft de jongen op Instagram.
De aksjefierder wurdt oppakt © ProNews
De man wekt met zijn protest tegen het dragen van de mondkapjes op de school het idee dat hij ook handelt in het belang van zijn minderjarige zoon, die ook naar het Linde College gaat. De vader schreef in een verklaring aan de school dat hij de mondkapjes kindermishandeling vindt: "Ik verbied u mijn zoon een mondkapjesplicht op te leggen."
Zijn zoon benadrukt dat het onderwerp van kindermishandeling nooit ter sprake is gekomen: "Ik sta helemaal niet achter wat hij allemaal zegt. Hij zit bij 'Viruswaarheid'. Hij weet hoe ik er over denk. Vertel de waarheid, hij verzwijgt dat."

Geen contact met vader

Hij voegt daaraan toe dat hij zijn vader al zeven weken niet meer heeft gezien of gesproken. Hij woont bij zijn moeder omdat hij helemaal niet bij zijn vader kan wonen. Die zou de hele dag achter zijn laptop zitten. "Is verwaarlozing van je kinderen ook geen kindermishandeling?", schrijft hij. Hij zegt zich gebruikt te voelen door zijn vader.
Op de actiedag van zijn vader bleef de zoon weg van school. Hij voert nu actie tegen zijn vader onder de hashtag #HoudJeMondMartin. Hij roept iedereen op zijn standpunt en bericht te delen.

Geld inzamelen

De vader werd maandag gearresteerd bij zijn protest, omdat hij weigerde zijn demonstratie te houden op de plek die de burgemeester daarvoor had aangewezen. Hij besloot zes uur na zijn arrestatie echter weer terug te keren naar de ingang van het Linde College. Daar verzorgde hij op de openbare weg een live-uitzending via Facebook. De politie was snel ter plaatse en vroeg de man weg te gaan. Daar gaf hij gehoor aan.
De man zamelt inmiddels geld in om zijn strijd te kunnen voortzetten.