Omrop TIP: Extra sportuitzending op de radio met voetbal en darts

Omrop Fryslân pakt deze dinsdagavond uit met een extra sportprogramma op de radio, want er wordt veel gevoetbald binnen en buiten de provincie. Daarbij staat er behoorlijk wat op het spel.
© Omrop Fryslân
Zo gaat SC Cambuur voor de competitie op bezoek bij Helmond Sport. Er zijn een aantal blessures in de ploeg van Henk de Jong, maar dat mag de pret niet drukken. De wedstrijd begint om 21.00 uur.
Ook komen Harkemase Boys en VV Buitenpost al in actie. Zij strijden om een plek binnen het hoofdtoernooi fan de KNVB-beker. Als beide ploegen winnen, plaatsen zij zich voor de eerste ronde van de KNVB-Beker. Daarin zou Harkemase Boys dan Kozakken Boys of DEM treffen. Buitenpost neemt bij winst het in de volgende ronde op tegen Spakenburg of AFC.
Vorig jaar haalde de Harkemase Boys ook al de eerste ronde van de KNVB-beker. Toen verloor de ploeg die wedstrijd met 2-1 van FC Groningen.
Harkemase Boys krijgt om 20.00 uur bezoek fan Flevo Boys, dat een klasse lager speelt. Kenners zien Harkemase Boys als grote favoriet. VV Buitenpost zal het wat lastiger krijgen, zij spelen om 20.00 uur thuis tegen Capelle, dat op hetzelfde niveau speelt.
Wij zijn er bij op beide Friese velden, we zitten in Helmond voor het duel van Cambuur en we houden in de gaten hoe darter Danny Noppert het er vanaf brengt in de eerste ronde van de World Grand Prix. Dat is één van de grotere toernooien in het dartcircuit.
Het extra sportprogramma begint om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur. De presentatie is in handen van Geert van Tuinen.