Geen Maulun bij SC Cambuur, club hoopt AZ-verdediger Kramer te halen

SC Cambuur gaat dinsdag met een kleine selectie naar de uitwedstrijd naar Helmond Sport. Er zijn een aantal blessures in de ploeg, onder wie bij Robin Maulun. De Fransman haakte in de warming-up van de vorige wedstrijd geblesseerd af en is nog niet hersteld. David Sambissa is wel terug. Bovendien komt er een nieuwe verdediger in de persoon van Joris Kramer van AZ.
Cambuur-trainer Henk de Jong:
Henk de Jong
De al langer geblesseerde spelers Ragnar Oratmangoen, Delano Ladan en Stanley Akoy ontbreken ook. Maulun mist het duel met Helmond Sport, maar kan zondag waarschijnlijk wel weer spelen. Ook zijn er twee spelers met verkoudheidsklachten, die daarom niet hebben getraind. Trainer Henk de Jong mag geen namen noemen: "We hebben weer wat nieuwe gevallen waarvan we moeten afwachten wat de testen uitwijzen. Ik vind het vervelend, steeds de spanning van de testen. Je bent steeds bezig: er kan nog iets gebeuren."
Alex Bangura en Pieter Bos ontbraken op de training. Dat betekent dat er voor dinsdag twee keepers en vijftien veldspelers beschikbaar zijn voor Cambuur. De Jong heeft dus maar vier veldspelers op de bank. Over de opstelling wil de Drachtster zich niet uitlaten. Aanvoerder Erik Schouten en topscorer Robert Mühren zijn na hun thuisquarantaine in elk geval wel weer inzetbaar.

Stevens heeft medicatie

Een van de spelers die er wel is, is Sonny Stevens. De keeper van Cambuur miste vorige week een training. "Ik had wat last van mijn heup, ik heb een slijmbeursontsteking. Dat is een beetje vervelend, maar niets ernstigs. Ik heb medicatie meegekregen en dat slaat goed aan", zegt Stevens, die er dus gewoon mee kan keepen.
Doelman Sonny Stevens:
Sonny Stevens
Een uitwedstrijd op dinsdagavond in Helmond. Het is misschien niet ideaal en ook nieuw voor Stevens: "Het is even wennen. De ene keer speel je op dinsdag, dan weer op vrijdag en de volgende keer weer op zondag. Ze weten er een mooi programma van te maken", lacht de doelman, die vol vertrouwen is voor het duel met Helmond Sport. "We moeten er niet te zwaar aan wegen dat we twee mindere wedstrijden hebben gespeeld (Go Ahead Eagles en TOP Oss, red.), we hebben meer punten gehaald dan vorig jaar tegen die tegenstanders."
"We krijgen er een goede speler bij", zegt technisch manager Foeke Booy:
Technysk manager Foeke Booy
SC Cambuur hoopt dinsdag een nieuwe verdediger te presenteren. De De transferperiode loopt tot en met dinsdag en dus kan de club tot dan nog een nieuew speler halen. De Jong heeft een verdediger bovenaan zijn wensenlijstje staan. "De club is ermee bezig. Ik weet dat ze er alles aan doen. Dat komt vast goed. Er moet even iets nieuws bij in de groep Dat is alleen maar goed voor alles", vertelt de Cambuur-trainer. De naam van Joris Kramer van AZ doet de ronde. De Jong: "Dat vind ik een goeie. Maar zo zijn er nog wel meer."
Technisch manager Foeke Booy wil niet op de naam van Kramer ingaan. "We krijgen er een goede speler bij, een potentiële basisspeler. Het wachten is op het in orde maken van de papieren."