Verlies in hoofdklasse voor Buitenpost en ONS

De beide Friese voetbalclubs in de hoofdklasse van het amateurvoetbal stonden zaterdagmiddag met lege handen. ONS Sneek ging thuis met 0-2 onderuit tegen HZVV uit Hoogeveen. VV Buitenpost kreeg zelfs met 1-5 om de oren tegen NSC Nijkerk.
© Timo Jepkema, Omrop Fryslân
Na twaalf minuten dacht Sneek thuis op voorsprong te komen, maar helaas voor de Snekers werd de goal afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna ging het spel wat op en neer, tot tien minuten voor de rust. Toen was het HZVV dat op 0-1 kwam door een goal van João.
De ploeg uit Hoogeveen kreeg in de tweede helft de beste kansen. Met name Dzemidzic en Zomer waren dichtbij, maar keeper Justin van Dam kon een doelpunt voorkomen. Sneek kon daar niet veel tegenover zetten. Vijf minuten voor tijd besliste een eigen doelpunt van Patrick van der Veen het duel.
ONS-trainer Jan Vlap

Buitenpost hard onderuit

Buitenpost kon de eerste 25 minuten aardig meekomen met de bezoekers uit Nijkerk. Daarna was de wedstrijd zomaar gedaan. Het was Cornelisz die NSC op voorsprong zette, terwijl Troost er 3 minuten later zelfs 0-2 van maakte. Nog weer een paar minuten later was het helemaal gedaan, toen Terlemez de 0-3 scoorde. Dat was ook de ruststand.
In de tweede helft kwam NSC na tien minuten op 0-4 door Ghaddari. Tissingh maakte er zelfs 0-5 van, voordat Mark van der Meer drie minuten voor tijd de 0 van het bord haalde voor de Blaukes.
Buitenpost-trainer Jasper Bouma

Harkemase Boys speelt niet wegens corona

Het duel tussen Harkemase Boys en Barendrecht in de derde divisie ging zaterdagmiddag niet door. Bij de ploeg uit Harkema is een speler positief getest op corona. In overleg met voetbalbond KNVB is besloten de wedstrijd niet te spelen.