Deel parcours Vuurtorentrail op Ameland vernield

Een deel van het parcours van hardloopwedstrijd Vuurtorentrail op Ameland is vernield. Op zo'n anderhalve kilometer van de route zijn afzettingen en bordjes weggehaald. Wie dat heeft gedaan, is niet duidelijk, maar mogelijk heeft het te maken met de consternatie die afgelopen week ontstond toen de gemeente bekendmaakte dat de wedstrijd 'gewoon' doorging in coronatijd.
De route wordt opnieuw uitgezet © Omrop Fryslân, Simone Scheffer
Er was van tevoren veel consternatie rondom Vuurtorentrail. Eilandbewoners maakten zich grote zorgen over de bijna 1.000 hardlopers die naar het eiland zouden komen, terwijl het coronavirus in Nederland weer oplaait en het Rijk strengere coronamaatregel heeft genomen. Burgemeester Leo Pieter Stoel zei echter dat de organisatie aan alle eisen voldeed en dat het evenement 'gewoon' kon doorgaan.
De organisatie van Vuurtorentrail wil de link met de ophef over het niet afgelasten van de wedstijd in coronatijd niet leggen. Volgens hen gebeurt het wel vaker dat delen van de route worden vernield of weggehaald. De route is inmiddels weer opnieuw gemarkeerd.