Weststellingwerf hoopt lid van plattelandssamenwerking P10 te worden

De gemeente Weststellingwerf heeft een aanvraag ingediend om lid te worden van samenwerkingsverband P10, waarin gemeenten op het platteland met elkaar samenwerken. Ze denken een goede aanvulling te zijn. In november zal de P10 hier een besluit over nemen.
Het gemeentehuis van Weststellingwerf © Omrop Fryslân, Joris Kalma
P10 is een samenwerkingsverband tussen verschillende gemeentes die met elkaar werken aan de uitdagingen van en oplossingen voor het platteland. Ze proberen om de stem van het platteland te laten horen in de landelijke en Europese politiek, en ook wisselen ze kennis met elkaar uit. De deelnemende gemeentes hebben veel buitengebied, kleine dorpen en geen grote stedelijke kern.

Samen leren en aandacht creëren.

De gemeente Weststellingwerf denkt dat ze een goede aanvulling zou zijn voor de P10. Ze hopen samen te werken met de andere plattelandsgemeenten, en op die manier van elkaar te leren en samen aandacht te creëren voor hun uitdagingen bij het Rijk en de Europese Commissie. "Door samen te werken hoeven we niet zelf voor elk probleem een oplossing te bedenken," aldus burgemeester van Weststellingwerf André van de Nadort.
Het bestuur van P10 zal in november dit jaar beslissen of Weststellingwerf aan mag sluiten bij het samenwerkingsverband. Bij een positief besluit zal de gemeente op 1 januari 2021 lid worden.