Nieuwe ontwikkeling in zaak woningoverval Drachten: verdachte (19) bekent

Een inwoner van Drachten van 19 jaar, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de overval op een 93-jarige vrouw in Drachten, heeft een bekentenis afgelegd. Dat betekent dat er een nieuwe ontwikkeling in deze zaak is. Eerder wilde deze man geen verklaring afleggen over de overval.
Rechtbank Noord-Nederland (RNN) yn Ljouwert © Omrop Fryslân, Sian Wierda
De 93-jarige vrouw werd op 21 oktober afgelopen jaar, 's avonds om kwart voor tien in haar woning overvallen door twee jongens. De verdachten drukten de vrouw tegen de trap en vluchtten, waarbij ze een kistje met gouden munten meenamen. Eén van de overvallers liet dna-sporen achter op de sleutel van de meterkast. Daardoor kon hij worden opgespoord.
De rechtbank vindt nu dat de Drachtster opnieuw door de politie verhoord moet worden. Dat geldt ook voor het slachtoffer. Zij heeft in de tussentijd echter haar heup gebroken en moet daar eerst van genezen.
Naast de Drachtster zijn er nog drie andere verdachten die volgens de politie op één of andere manier bij de zaak betrokken zijn geweest. Zij moeten later voor de rechter verschijnen.