Politie onderzoekt groot waterlek in leegstaand gebouw Leeuwarden

De politie onderzoekt een groot waterlek dinsdagavond in een gebouw aan de Voltastraat in Leeuwarden. Een monteur van netbeheerder Liander kwam daarbij in de problemen. Het gebouw was ondergelopen en toen een monteur van Liander polshoogte nam in het gebouw, kon hij er niet meer zelfstandig uitkomen. De politie heeft de man met behulp van de brandweer uit het gebouw gehaald.
© CAMJO media
Netbeheerder Liander en waterleidingbedrijf Vitens kwamen net voor twaalven af op een melding van wateroverlast in een leegstaand pand op bedrijventerrein De Zwette. Al snel bleek dat er veel meer water in het gebouw stond dan gedacht. Een van de monteurs kwam vast te zitten. Hij kon niet meer zelf naar buiten komen.
De brandweer werd onmiddellijk ingeschakeld. Er werden ook duikers opgeroepen, maar die hoefden er niet aan te pas te komen. Uiteindelijk lukte het politieagenten de man met behulp van een ladder te bevrijden. Het slachtoffer is gecontroleerd door ambulancemedewerkers, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
Door de lekkage stroomde er veel water de straat in. Het gebouw is leeggepompt en het lek gedicht. De politie onderzoekt nu of er sprake is van strafbare feiten.
Woordvoerder Marloes de Vink van Liander