Kramer hoopt op groen licht voor 'schaatsbubbel': "Het allerbelangrijkste is dat we schaatsen"

Er komt deze week waarschijnlijk meer duidelijkheid over de 'schaatsbubbel' die in Heerenveen moet komen. De internationale bond ISU gaat de komende dagen nog om tafel met de verschillende partijen. Sven Kramer hoopt dat er snel groen licht komt, zo zei de schaatser maandag bij de ploegenpresentatie van Jumbo-Visma.
Sven Kramer
Schaatser Douwe de Vries zit in de atletencommissie van de ISU en hij legde kortgeleden uit wat zo'n bubbel precies moet worden. "Het is een locatie waar atleten relatief veilig heen kunnen, dat zou dan op de ijsbaan en in een hotel zijn. Zij zijn toegewezen op die locaties, dat geeft geen ruimte om nog vrij te reizen. Zo blijft hopelijk de hele groep veilig."
Kramer heeft er alle vertrouwen in dat de 'schaatsbubbel' in Heerenveen kan komen. "Als alles de goede kant op valt, wat ik denk, zou dat top zijn." De eerste vier wereldbekerwedstrijden in Polen, Noorwegen, Amerika en Canada zijn voorlopig afgezegd, maar deze kunnen dus mogelijk gereden worden in Thialf. Kramer: "Het maakt mij niet uit welke variant er komt. Het allerbelangrijkste is dat we schaatsen."
Als het aan de 34-jarige schaatser ligt, kunnen ze wel weer los. "In de zomer is iedereen er klaar voor natuurlijk. En ik ook, dus we gaan het zien. Vorig jaar had ik een heel goed einde van het seizoen. Daar versloeg ik Patrick Roest en zat ik bij Ted-Jan Bloemen vier tienden van een seconde af van de wereldtitel. Het zit er zeker in, maar het moet even de goede kant op vallen. En ik moet blessurevrij blijven."
© Orange Pictures
Het komende schaatsjaar is het seizoen voor de Olympische Spelen. Dat is voor de sporters altijd een belangrijk jaar. Datzelfde geldt voor Kramer, die komend seizoen al alles in het teken zal stellen van het grootste sportevenement op de wereld. "De Olympische Spelen over zeventien maanden is voor mij het allerbelangrijkste. Alles staat in het teken daarvan."
Natuurlijk is het nog belangrijker om gezond te blijven en corona buiten de deur te houden. Toch doet de inwoner van Heerenveen zaken niet heel anders. "In de winter ben ik superalert en probeer ik alles te mijden. Alle mensen doen nu misschien wel wat wij in de winter altijd doen om zo fit mogelijk te blijven", besluit Kramer.