Baanwielrenner Wim Stroetinga zegt z'n 'baan' op

Baanwielrenner Wim Stroetinga uit Oldeberkoop stopt met wielrennen. Dat heeft hij maandag bekend gemaakt via z'n Twitter-account. In z'n tweet bedankte hij iedereen die hem de afgelopen jaren heeft geholpen.
© ANP Foto
"Ik zat er al een tijdje aan te denken, maar corona heeft de beslissing wel duidelijker gemaakt. Anders was ik nog een of twee jaar doorgegaan, maar nu had ik geen doel meer om te trainen. Ik had geen zin meer om aan te modderen en had geen motivatie meer om te trainen." Dat trainen gaat hij dan ook niet missen. "Het winnen wel. Op de weg vond ik het al niet zo leuk meer, met al die valpartijen, maar het baanrennen ga ik wel missen."
Stroetinga pakte diverse prijzen in z'n carrière. Vooral op de onderdelen scratch en de ploegenkoers was hij vaak oppermachtig. Begin dit jaar won de 35-jarige wielrenner nog de Zesdaagse van Rotterdam, samen met Youi Havik. Hij kan zo niet één hoogtepunt opnoemen. "Van iedere overwinning heb ik genoten, of dat nou Ureterp was of het WK."
Hij laat in z'n twitterbericht weten dat hij hoopt om in de toekomst actief te blijven in de wielrenwereld. Hij volgt een opleiding tot trainer. "Ik hoop als ploegleider aan de slag te gaan, dat kan in Nederland zijn of in het buitenland, maar dat is wel mijn droom."
De meeste mensen reageren positief op zijn nieuws. "Ze feliciteren me met mijn carrière, dat klinkt wat raar vind ik. Sommigen waren ook wel verrast."
Wim Stroetinga is de jongere broer van marathonschaatser Arjan Stroetinga.
Wim Stroetinga