Zorggroep Noorderbreedte werkt voortaan met mondkapjes

Medewerkers en vrijwilligers van zorggroep Noorderbreedte werken vanaf maandag met een mondkapje op. Ook worden alle bezoekers vanaf dinsdag gevraagd een mondkapje op te doen als ze op bezoek komen bij een van de woonzorglocaties van Noorderbreedte.
© Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
Noorderbreedte kiest voor het invoeren van mondkapjes omdat het aantal coronabesmettingen erg oploopt.
"De zorgen zijn wel groot, het aantal besmettingen neemt behoorlijk toe en het gaat in een hoger tempo dan dat we in maart zagen", zegt André Oosterhof, regiomanager bij Noorderbreedte. Hij is ook voorzitter van de werkgroep die zich bezig houdt met corona. "Daarom nemen we deze maatregelen dat medewerkers in de zorg met mondkapjes gaan werken, zeker als ze dichtbij de cliënt komen."
Ook sommige medewerkers van Noorderbreedte testten afgelopen week positief. In woonzorgcentrum Abbingahiem in Leeuwarden werden dit weekend 22 bewoners in quarantaine geplaatst. Een medewerker en een bewoner testten positief op het coronavirus. De hele afdeling werd daarom gesloten. Ook mag er geen bezoek meer komen.
"We willen het virus graag buiten de deur houden, in een aantal locaties is dat al wel binnen. Om de kwetsbare bewoners te beschermen moeten bezoekers vanaf morgen ook mondkapjes op. We willen graag dat bezoek kan blijven komen, maar dan wel veilig."
André Oosterhof