Scheepstra emotioneel na winst PC: "We hebben gekaatst als beesten"

Manon Scheepstra was de enige dame van het winnende partuur die voor vandaag al wist hoe het is om de PC te winnen. Nynke Sijbrandij en Marrit Zeinstra hadden het beide nog nooit beleefd. Na de wedstrijd was Scheepstra het meest emotioneel van de drie: "Ik wilde zo graag, voor Nynke en Marrit."
Bekijk hieronder de reactie van Manon Scheepstra.
Reaksje 2
Ze is haar bewust van de tranen: "Het is wel een beetje dom om weer op televisie te staan huilen", zei ze. Maar de tranen komen vanzelf. "Ik heb zelf niet heel lekker gekaatst, ik zat me op te vreten. Nynke en Marrit hebben mij meegenomen vandaag. Ze verdienden het om te winnen."
De partij voorafgaand aan de finale was niet goed, zegt Scheepstra. Ze hadden het zomaar kunnen verliezen. "Nynke en Marrit hebben als beesten staan kaatsen, en ik kon me daaraan optrekken. Ik ben blij dat het in de finale een stuk beter ging. Toen stonden we er."

Tien keer is scheepsrecht voor Nynke Sijbrandij

Tien keer deed Nynke Sijbrandij mee aan de PC en nu slaagde ze er eindelijk in om de winst te pakken. Ze toonde minder emoties dan Scheepstra. "Ik wist dat het eraan zat te komen", zei ze na afloop. "Ik heb zo vaak in de finale gestaan. Nu wilde ik wel eens de prijs pakken."
Bekijk hieronder de reactie van Nynke Sijbrandij.
Reaksje 3
Hoe de laatste slag eruitzag? Dat weet ze niet meer. "Echt niet. Ik was zo aan het knokken. Ik heb geen moment aan winnen of verliezen gedacht, maar toen we in de gaten kregen dat het afgelopen was, werden we helemaal gek!"
Marrit Zeinstra is tot koningin uitgeroepen. Voordat het zover was, sprak ze met verslaggever Andor Faber. "De koningscommissie heeft meegekeken, zei Andor, waarop Marrit reageert: "Het maakt mij niet uit wie het wordt. Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen."
Bekijk hieronder de reactie van Marrit Zeinstra.
Reaksjes 1
Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Ilse Tuinenga was voorafgaand aan de PC een van de favorieten, maar toen duidelijk werd dat haar maat Sjanet Wijnia niet mee kon doen aan de PC wegens verplichtingen aan volleybalclub VC Sneek veranderde dat.
Tuinenga was de beste van haar partuur: "Alleen kun je niet winnen", zei ze na afloop. "Dan ga je eraf. Ik was gewoon kut. In de finale waren we niet goed en we hebben op kwaliteit verloren."
Bekijk hieronder de reactie van Ilse Tuinenga.
Reaksje 4
"Ik kaatst liever slecht, maar met krans om, dan goed en toch eraf vliegen", zegt Tuinenga. Ze lacht nog, maar het gaat niet van harte. Ook niet bij de podiumceremonie. "Ik doe mijn best om ervan te genieten", zegt ze.