Topfavoriet partuur Sijbrandij wint 44ste Dames PC in droomfinale

Het partuur van Nynke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra heeft de 44ste Dames-PC gewonnen. In de finale waren ze met 5-2 6-2 te sterk voor het partuur van Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Imke van der Leest. Zeinstra werd door de commissie verkozen tot koningin van de PC.
© Henk Bootsma
Sijbrandij en haar partuur werden zondag gedurende de dag steeds beter. De eerste twee omlopen wonnen ze met 5-0 van Serena Hovenga en Inge Jansma; een warming-up. Pas in de halve finale werd het voor het eerst spannend voor het partuur van Sijbrandij. Annet de Haan, Lotte Delgrosso en Annelien Broersma maakten het ze lastig, maar de routine gaf uiteindelijk de doorslag: 5-5 6-4.

Tuinenga

Het andere partuur dat de finale haalde, het partuur van Ilse Tuinenga, had het in de aanloop naar de finale toe lastig. Tegen het debutantenpartuur met Wybrig Bakker, Fiera de Vries en Corri Kroondijk stonden ze zelfs 'op de dood', maar uiteindelijk ontsnapten ze met 5-5 6-2.
In de finale was het het partuur van Sijbrandij dat de macht had. Dat partuur liep dan ook al snel uit naar 4-1. Met name door goede slagen van Marrit Zeinstra vanuit het perk. Tuinenga en haar partuur wisten op 4-1 6-6- hun tweede bordje te pakken, maar daar waren de latere winnaars niet van onder de indruk. Op 5-2 6-2 maakte Scheepstra de partij uit door de bal terug het perk in te slaan.
Kijk hieronder naar de eerste reacties vanaf het veld.