Leerlingen Comenius Esdoorn in Leeuwarden thuis door ziekte bij acht docenten

Bij de middelbare school Comenius Esdoorn in Leeuwarden hebben de leerlingen donderdag noodgedwongen een leervrije dag. De school kampt met ziekte onder de docenten en acht leraren moeten donderdag thuisblijven. Vijf van hen hebben milde verkoudheidsklachten en drie leraren zitten in quarantaine omdat zijn naar voren zijn gekomen in een contactonderzoek.
Learlingen Comenius Esdoorn thús, sykte by dosinten
De afmeldingen hebben er bij de school voor gezorgd dat de kinderen geen les kunnen krijgen. Daarom is er een studiedag voor de docenten ingepland. Ook de leraren die thuiszitten, kunnen online deze studiedag volgen. De leerlingen hebben opdracht gekregen om met hun huiswerk aan de slag te gaan. "Als het deze aantallen zijn, dan kan je dat niet meer opvangen", zegt directeur Marinus Giesing van Comenius Esdoorn.

Voorrangsprocedure

Dat de acht docenten nu allemaal tegelijk thuiszitten, heeft deels te maken met de voorrangsprocedure bij het testen op corona. Een aantal van de docenten had eigenlijk maandag al getest moeten worden, maar door de lange wachttijd bij de voorrangsprocedure konden zij pas woensdag worden getest. Ze wachten nog op de uitslag en mogen daarom nog niet aan het werk.
Giesing wil niet veroordelend zijn naar de GGD toe. "Daar doet men ook echt zijn best. Er is nogal gebruik gemaakt van deze procedure en alles heeft natuurlijk een grens. Dus dat moeten we ook snappen."
Alle acht docenten zijn de afgelopen week getest en de school hoopt dat zij donderdag allemaal de uitslag krijgen. Giesing verwacht dat de leerlingen vrijdag weer gewoon naar school kunnen.
Verslaggever Jantine Stoffers praat met directeur Marinus Giesing van Comenius Esdoorn
Comenius Esdoorn Ljouwert © Omrop Fryslân, Jantine Stoffers