Brand in Leeuwarder woonzorgcomplex voor mensen met beperking

Hulpdiensten zijn donderdagochtend vroeg met groot materieel uitgereden voor een brand in woonzorgcomplex De Noorderbrug aan de Sixmastraat in Leeuwarden. Door de brand ontstond er veel rook in het gebouw. De brand ontstond op het balkon van een appartement op de vierde etage. De oorzaak is nog niet bekend.
Brân yn wensoarchkompleks
In het complex voor mensen met een beperking zijn zo'n zeventig bewoners. Het gaat om mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Uit voorzorg werd er opgeschaald naar grote brand. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Er werd ook een hoogwerker ingezet.
De brandweer overwoog het complex te ontruimen, ook al was de brand al voorbij. "Je moet je voorstellen dat sommige mensen ook aan het zuurstof zitten, en rook is altijd schadelijk", zegt woordvoerder Jan Willem Zwart van de brandweer.
Volgens Zwart heeft de brand veel indruk gemaakt op de bewoners van De Noorderbrug. "De impact is verschrikkelijk groot, met al die hulpverleners hier in de buurt. Het is even schrikken geweest, maar gelukkig is het heel erg meegevallen."
© CAMJO media
Verslaggever Hayo Bootsma praat met woordvoerder Jan Willem Zwart van de brandweer
Woordvoerder Jan Willem Zwart van de brandweer over de brand