PvdA en FNP willen zwembad in Bolsward behouden

De FNP en de PvdA in de gemeente Súdwest-Fryslân willen tegenhouden dat het zwembad in Bolsward dicht moet. De partijen dienen daarom donderdag in de raadsvergadering een amendement in voor het behoud van het bad. Ze roepen politieke partijen op om het te steunen.
© Omrop Fryslân, Wytse Vellinga
Beide partijen menen dat het toekomstplan van de stichting Ons Zwembad kans van slagen heeft. Hierin wordt duidelijk gemaakt dat Bolsward samen met gemeente en met steun van het bedrijfsleven en inwoners een toekomst heeft.

PvdA: wij geloven in het plan

"De voorziening in Bolsward moet blijven omdat het ook de tweede stad van onze gemeente is. Daarnaast is een plan gepresenteerd waarin wij geloven. Met steun van de gemeente, bedrijven, inwoners en vrijwilligers is het mogelijk de toekomst van het zwembad goed neer te zetten, zegt Marianne Poelman van de PvdA.
Tocht lijkt er een raadsvoorstel te liggen om de subsidie in te trekken. Maar dat klopt volgens Poelman niet helemaal. "In het voorstel wordt aangegeven dat we zouden hebben aangegeven te bezuinigen, maar dat is incorrect. De programmabegroting voor dit jaar is vastgesteld, maar de meerjarenbegroting nog niet. Dat is wat technisch, maar de bezuiniging is nog niet ingeboekt. Daar willen we het over hebben."
Het aantal bezoekers ligt wel lager dan bij andere zwembaden. "Het onderzoek geeft aan dat het aantal recreatieve bezoekers wat lager is, maar dat is ook logisch. Er was jaren lang geen goed onderhoud, het dak lekt, er zit ook geen glijbaan in. Maar het zwembad wordt wel heel veel gebruikt voor zwemlessen en zo zijn er meer doelgroepen die nog wel goed gaan, zoals de ouderen."
Marianne Poelman van de PvdA