Horeca breidt terrassen uit, ook richting de winter nog gasten ontvangen

Veel horeca-ondernemers willen richting de wintertijd nog zo lang mogelijk gasten op hun terrassen kunnen ontvangen. Omdat de capaciteit binnen vanwege de coronamaatregelen maar beperkt is, richten ondernemers zich op een plek buiten. Ze breiden terrassen uit en zorgen voor verwarming.
© ANP
Eigenaar Albert Nieuwenhuis van De Appelsche Hof in Appelscha zet dit najaar vol in op zijn terras buiten. "Bij ons is het normaal heel rustig in het naseizoen. Maar als je zorgt dat mensen lekker warm zitten buiten, dan komen ze wel. We kunnen niet alles overkappen, maar we kunnen wel zo'n tien tafels warm krijgen. Dan kunnen we vijftig mensen binnen een plekje geven en veertig buiten. Dan hebben we het wel druk."
Dat terrasverwarming schadelijk zou zijn voor het milieu, daar stoort Nieuwenhuis zich niet aan. "Zolang er gas is, moeten we dat gebruiken. Al de alternatieven zijn echt niet beter voor het milieu. En anders bedenken we over een tijdje weer iets nieuws."

"Seizoen verlengen"

Installatiebedrijven, die hebben het er in ieder geval erg druk mee, zegt John Willemse. "Normaal gesproken installeren wij zo'n vier à vijf systemen per maand, nu zijn het er vijftien of zestien. De horeca probeert op deze manier het seizoen te verlengen."
Luister naar de reportage van de collega's van de NOS