Manager Tim Douwsma: "#ikdoenietmeermee: tegengeluid laten horen"

Het statement #ikdoenietmeermee komt hard over, maar het gaat om het achterliggende coronabeleid van het Rijk. Dat zegt de manager van Tim Douwsma. De zanger wil zelf niet reageren op de opschudding door de actie op sociale media. Deze zou bedoeld zijn om ook kritische geluiden te laten horen. Geen oproep om de coronaregels te laten voor wat ze zijn.
© Omrop Fryslân
Zorgpersoneel heeft geen goed woord over voor de protestactie van meerdere BN'ers tegen de coronaregels van het kabinet. Artiesten als Tim Douwsma, Famke Louise en Bizzey meldden maandagavond op sociale media dat ze de coronaregels niet meer willen volgen. Onder de hashtag #ikdoenietmeermee eisen ze "duidelijkheid, eerlijkheid en transparantie" van het kabinet.

"Coronagekkie"

De actie is bedoels als een statement om een tegengeluid te laten horen, zegt manager Marcel Wentink van Tim Douwsma. Als je vraagtekens zet bij de huidige corona-aanpak, word je vaak weggezet als een 'coronagekkie'. Volgens Wentink komt een grote groep van ongeveer 2500 artsen en biologen die een ander verhaal hebben, amper aan het woord in de media

Vrij land

De post # ikdoenietmeermee begint een eigen leven te leiden. Mensen lezen het hele verhaal eronder vaak niet, aldus Wentink. De manager is niet bang voor reputatieschade voor Tim Douwsma: "We leven in een land waar vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel staat."

Arts doet straks ook niet meer mee?

De protestactie heeft veel reacties opgeleverd op sociale media. Zorgpersoneel haalt hard uit naar de artiesten. "Mensen die meedoen aan #ikdoenietmeermee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de ic", zo zegt een verpleegkundige. Ook cabaretier Claudia de Breij is verbijsterd over de actie. "Mogen de artsen als jij hulp nodig hebt dan ook zeggen #ikdoenietmeermee?"

Oplopend aantal besmettingen

De oproep komt op het moment dat het aantal besmettingen in ons land snel toeneemt. Maandag meldde het RIVM 2223 nieuwe coronabesmettingen in Nederland. In Fryslân werden zondag 45 nieuwe besmettingen gemeld. Dat was het hoogste aantal ooit in onze provincie op één dag.