"Joey Veerman? Die jongen is fabuleus"

Wie eind augustus had gezegd dat SC Heerenveen na twee wedstrijden koploper zou zijn van de eredivisie, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Alle wedstrijden in de voorbereiding werden verloren, maar na Willem II (2-0) bonden de Feansters ook Fortuna Sittard (3-1) aan de zegekar. Daarover wordt uitgebreid gesproken in de nieuwe SportCast. Maar de sportverslaggevers hebben het ook over de teleurstellende resultaten van SC Cambuur de afgelopen twee weken.
De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle andere Sportcasts terug te luisteren. Daar vind je ook de podcastafleveringen over 100 jaar SC Heerenveen, met verhalen uit het verleden.
"Gewoon je bek houden als je er zit, naar die wedstrijd kijken en niet schreeuwen." Minister-president Mark Rutte is maandag duidelijk over het zingen in voetbalstadions. Hij hoopt dat het klaar is en dat fans zich gewoon stil houden. Onze sportverslaggevers zien dat supporters dat tot nu toe niet doen. "Het gebeurt overal. Het was zaterdag bij Fortuna zo, het was bij TOP Oss zo dat er ploegjes bij elkaar zaten, mensen geen afstand hielden en er gezongen werd", vertelt Andor Faber.

Juichmomentje

Het mag niet, maar Arjen de Boer kan zich wel voorstellen dat fans zich laten gaan. "Als het de laatste minuut is en je favoriete club scoort de winnende, dan kan Rutte wel zeggen dat je 'je bek moet houden', maar dan kan ik me voorstellen dat je een klein juichmomentje hebt. En als je dat niet wil, moet je gewoon zeggen: we voetballen zonder publiek." Daar sluit Geert van Tuinen zich bij aan: "Als het consequenties heeft, is het de consequentie dat er geen publiek meer bij mag."

"Joey Veerman is fabuleus!"

Je kan er bijna wel een wekelijkse rubriek van maken: de Omrop-verslaggevers hebben allemaal weer genoten van Joey Veerman. Met een pass met de buitenkant van zijn rechtervoet stond hij aan de basis van de openingstreffer.
Arjen de Boer durft het zelfs aan om vergelijkingen te maken met Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. "Hij heeft dezelfde kwaliteiten als Frenkie de Jong, blijft altijd rustig en heeft de pass van een Hakim Ziyech. Hij is de onmisbare schakel van het hele efficiënte team van Johnny Jansen."
Andor Faber zag het aan een bepaald moment in de eerste helft. "Veerman staat met zijn gezicht naar de eigen goal en heeft twee verdedigers in zijn rug. Hoe hij het doet, geen idee, maar hij draait zich om en gaat zo tussen die beide twee verdedigers door." Geert van Tuinen: "Die jongen is fabuleus!"
© Omrop Fryslân
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast afwisselend elke maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. De presentatie is in handen van Andries Bakker of Jantine Weidenaar.