VIDEO: 'Fan binnenút, ferhalen út de GGZ wei': het verhaal van Rob

Hoe moeilijk is het om na een behandeling terug te keren in de maarschappij? We horen het in de serie Fan binnenút, ferhalen út de GGZ wei. Daarin zoekt programmamaker Miranda Werkman naar de verhalen van de mensen achter de deuren van GGZ Friesland. Deze maandag de vierde aflevering, over Rob. Hij wilde niet meer verder met zijn leven.
Open en eerlijk vertelt Rob zijn verhaal. Over dat hij niet verder wilde met zijn leven. Het zei hem niets meer; zijn kinderen; de kleinkinderen. Het crisisteam komt bij hem thuis en regelt dat hij hulp krijgt. Hij hoeft niet te worden opgenomen; hij krijgt IHT, intensive home treatment. Korte en intense hulp.
Alle dagen gaat hij naar Leeuwarden. Wanneer hij 's avonds thuis komt, kan hij het allemaal achter zich laten en in zijn eigen bed slapen. Het heeft hem enorm geholpen. Anders was hij er niet meer geweest, vertelt hij aan programma maker Miranda Werkman.
Het is een landelijke trend. Mensen worden steeds minder snel opgenomen omdat er een afbouw van bedden is. Is dat een bezuiniging of een andere vorm van hulp bieden.