Twee Nederlandse titels voor Tristan Bangma: "Beter dan verwacht!"

Tristan Bangma is twee Nederlandse titels rijker. De parawielrenner uit Donkerbroek was samen met zijn piloot Patrick Bos de snelste in de tijdrit en in de wedstrijd op de weg. Het komt wel als een verrassing voor Bangma, omdat ze hun schema niet hadden ingesteld op deze kampioenschappen. "Het ging beter dan verwacht!"
Tristan Bangma (efterop) en syn piloat Patrick Bos yn aksje op it NK © Orange Pictures
Het is de tweede keer dat Bangma Nederlands kampioen wordt op de tijdrit. In 2018 lukte hem dat ook, toen nog wel met een andere piloot. Nu versloeg hij, samen met Bos, de regerend wereldkampioenen Vincent ter Schure en Timo Fransen.
"Het was een van onze betere tijdritten die we ooit samen hebben gereden. We mogen niet klagen", vertelt Bangma, die met Bos drie seconden voor Ter Schure en Frans eindigde. En dat terwijl ze voor het eerst dit jaar een tijdrit reden. "We hebben überhaupt niet op de tijdritfiets gezeten."
Tristan Bangma was een van de 'coronavloggers' van Omrop Fryslân. Die deden in de eerste coronagolf verslag door vlogs te maken. De parawielrenner maakte vier vlogs, die via deze dossierpagina zijn te bekijken.
In de wedstrijd op de weg pakten Bangma en Bos ook voor de tweede keer de titel. Vorig jaar deden ze dat voor het eerst.
"We zijn iets over de helft weggereden en de voorsprong werd steeds groter. Eerst twintig seconden en uiteindelijk was het zelfs iets meer dan een minuut", zegt de Donkerbroekster. Hij is wel verbaasd over het niveau dat ze haalden. "Ik kan merken dat ik een stap heb gezet dit jaar."