Partuur Tuinenga wint generale voor Dames PC in Goënga

Het partuur van Ilse Tuinenga, Margriet Bakker en Imke van der Leest heeft de laatste vrijeformatiepartij voor de Dames PC gewonnen. In Goënga versloeg het partuur van Tuinenga het partuur van Anna-Brecht Bruinsma, Harmke Siegersma en Anne Monfils met 5-3 en 6-2. De kleine premie ging naar het partuur van Serena Hovenga, Amarins de Groot en Aluca Bouma.
Bekijk hieronder de laatste slag van de finale:
Leste slach
De vier parturen die dit jaar bij het vrouwenkaatsen een eerste prijs pakten, lootten in Goënga tegen elkaar. Het partuur van Tineke Dijkstra, Marte Altenburg en Louise Krol moest het in de eerste omloop opnemen tegen het partuur van Bruinsma. Die partij ging met 5-3 6-4 naar het partuur van Bruinsma.
Het partuur van Tuinenga lootte tegen Nienke Sijbrandij, Manon Scheepstra en Marrit Zeinstra. Dat partuur won dit seizoen al vier wedstrijden (Wergea, Sint Annaparochie, Wommels en Huizum), maar kon het in Goënga niet opbrengen tegen het partuur van Tuinenga: 5-4 6-2.
Imke van der Leest na afloop van de partij

Eenvoudige halve finales

Het partuur van Bruinsma nam het in de halve finale op tegen Andrea Kroes, Sigrid de Jong en Marije Hellinga. Zij waren geen partij voor het partuur van Bruinsma: 5-1 6-2. Ook het partuur van Tuinenga had met 5-0 6-2 bijna een walkover in de halve finale tegen Serena Hovenga, Amarins de Groot en Aluca Bouma.
De finale was met 5-2 en 6-2 een prooi voor het partuur van Tuinenga. Margriet Bakker maakte de wedstrijd met een bovenslag af. De kleine premie ging met 5-3 6-4 naar het partuur van Serena Hovenga.
Bekijk hieronder de reactie van Ilse Tuinenga:
Ilse Tuinenga
De Dames PC wordt dit jaar op zondag 27 september gehouden. Afgelopen jaar wonnen Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra de 43e Dames PC.
Het partuur van Imke van der Leest, Ilse Tuinenga en Margriet Bakker © Omrop Fryslân, Andor Faber