SC Heerenveentrainer geniet na van succesvolle wedstrijd: "Ik ben er superblij mee"

SC Heerenveen staat op de eerste plek in de eredivisie na de tweede winst van zaterdagavond bij Fortuna Sittard. De Friezen wonnen met 3-1. Trainer Johnny Jansen kon nog lang nagenieten van de succesvolle wedstrijd. "Je ziet dat een aantal echt goed kan voetballen en dat hebben ze laten zien. Ik ben er superblij mee."
Trainer Johnny Jansen over de wedstrijd:
Johnny Jansen nei Fortuna Sittard - SC Hearrenfean
Trainer Johnny Jansen: "Zo'n jonge jongen als Batista laat kwaliteit zien, daar ben ik trots op, maar ook op Joey, hij laat het weer zien en dat doet Henk ook. Als de ruimtes ontstaan, dan is er veel creativiteit en vaardigheid."
Toch zag hij ook wel dat zijn ploeg de mindere was in de tweede helft. "In de kleedkamer vieren de jongens een feestje, maar ze zijn ook kritisch op zichzelf, die tweede helft moet anders. Daarin hebben we te weinig druk de op de bal en zijn we te passief. We hebben Fortuna teveel laten voetballen, we maken de ruimtes wel mooi klein. We onderscheppen de bal wel, maar komen bijna niet meer vooruit. Maar we hebben het niet laten lopen en zijn wel blijven knokken."
Henk Veerman na afloop van de wedstrijd:
Henk Veerman nei Fortuna Sittard - SC Hearrenfean
"Ik denk dat we het goed hebben gedaan", zei Henk Veerman na afloop van de wedstrijd. "De eerste goal was echt een teamgoal, van Joey op mij en terug op Oliver. We moeten blij zijn dat deze momenten er komen, met een doorbewegende Oliver in de zestien. En dat na een busrit van een halve dag. Dat we met 3-0 de rust ingaan en dat de tweede helft niet perfect loopt, ik vind het prima. We geven niet super veel weg in de tweede helft."
Dat Joey Veerman de penalty nam, vond hij geen probleem. "Joey wilde graag en mijn goal was er sowieso wel gekomen."
Debutant Jan Paul van Hecke:
Van Hecke nei Fortuna Sittard - SC Hearrenfean
Jan Paul van Hecke was blij dat hij op het veld mocht staan. Was het een droomdebuut? "Als je wint, is het altijd mooi." Op de training vrijdag hoorde hij dat hij in de basis stond. "Ik was blij met het vertrouwen van de trainer."
Tijdens de wedstrijd liet hij ook van zich horen mei coachende opmerkingen. "Ik vond dat we scherp moesten blijven. We zijn tot de laatste minuut vol gegaan." Aan het eind bleef hij even op het veld liggen na een kopduel. "Het deed even pijn, maar het was ook de laatste minuut dus ik dacht ik blijf even liggen."