Harkemase Boys spelen onnodig gelijk bij VVSB, Buitenpost en ONS verliezen

Harkemase Boys speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen VVSB. In Noordwijkerhout maakte Berwout Beimers het enige Friese doelpunt. In de hoofdklasse B verloor Buitenpost met 0-4 van Flevo Boys en ONS Sneek ging met 1-2 onderuit tegen Swift.
Berwout Beimers kopt de 0-1 binnen © www.orange-pictures.nl
De eerste grote kans van de wedstrijd op Sportpark de Boekhorst in Noordwijkerhout was voor de thuisploeg. Mo el Osroute kwam op doelman Erick Jansema af, maar de VVSB'er raakte de bal niet goed, waardoor Jansema eenvoudig redding kon bieden.
In de tweede helft had Harkemase Boys het overwicht in de wedstrijd. Dat resulteerde in een voorsprong voor de Friezen. Berwout Beimers kon een corner van Mark Bruintjes binnenkoppen. Daarna kreeg Harkemase Boys nog twee levensgrote kansen voor het verdubbelen van de voorsprong, maar ze wisten het niet waar te maken.
De thuisploeg profiteerde in de 74e minuut echter wel via Matthieu van Assem: 1-1. Ondanks het gelijkspel staat Harkemase Boys nu op een gedeelde eerste plaats in de derde divisie. De ploeg heeft, net als Sparta Nijkerk, SteDoCo en Excelsior '31, zeven punten uit drie wedstrijden.

VV Buitenpost

VV Buitenpost had op eigen veld niet veel kans tegen koploper Flevo Boys. In de eerste helft gebeurde er niet veel, maar in het tweede gedeelte van de wedstrijd liep de score snel omhoog. Na ruim een uur opende Yander Zandbergen de score.
In het laatste kwartier scoorde Flevo Boys er op los. Eerst waren het Robin Zuidema en Yumé Ramos die raakschoten. In de laatste minuut werkte Halbe Elzinga de bal ook nog eens in eigen doel: 0-4.

ONS Sneek

ONS Sneek slaagde er opnieuw niet in om te winnen, al kwam het heel dicht bij een punt in de wedstrijd tegen Swift. De Snekers kwamen na zo'n 30 minuten op achterstand toen Swift-aanvoerder de bal binnen wilde schuiven: 0-1.
Na de pauze kwam ONS door een goal van Nick Kleen weer op 1-1. Sneek kreeg daarna een paar kleine kansen, maar in de extra tijd was het Swift die de zaak uitmaakte: het werd 1-2. Na drie wedstrijden heeft Sneek nog altijd geen punten gepakt in de hoofdklasse. De ploeg staat op doelsaldo veertiende.