Werk zoeken en aanbieden op werkfestival in Sneek

Zo'n duizend mensen zijn deze zaterdag in Sneek op de banenmarkt om zo in contact te komen met bedrijven en werkzoekenden. Op het Wurkfestival Súdwest-Fryslân worden beide partijen met elkaar in contact gebracht. Veel mensen zijn hun werk kwijtgeraakt in coronatijd, dus er is wel behoefte aan zo'n markt.
Wurk sykje snits
De organisatie durfde het juist in deze coronatijd wel aan om dat op grote schaal op te zetten. "Er zijn veel mensen die werk zoeken en er zijn ook veel banen in deze gemeente, dus die beide partijen moeten elkaar kunnen ontmoeten. Dat doen we coronaproof", zegt Christien Lycklama à Nijeholt van de organisatie.
"Over de vorm hebben we vooraf goed nagedacht en we hebben er ook overleg met de gemeente over gehad. We werken met een tijdslot en we zitten op een buitenlocatie", zegt ze. "Dus die anderhalve meter is goed te doen. We hopen op veel goede matches tussen bedrijven en personeel en daarvoor moet je elkaar in ogen kunnen zien."
Willem Vermeltfoort was op de markt
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort
Renske, één van de bezoekers, lijkt al een match gevonden te hebben. Ze is op de markt om een HR-stageplak te vinden bij een transportbedrijf.
© Omrop Fryslân, Willem Vermeltfoort