Boek over schaatsfabriek Nooitgedagt in IJlst

"Nooitgedagt IJlst is niet blijven bestaan door een tekort aan innovatie en marketing", tot die conclusie komt Yteke de Jong in haar nieuwe boek over het IJlster bedrijf. Volgende week wordt het boek Nooitgedagt, icoon van de Friese maakindustrie gepresenteerd.
Johan Nooitgedagt en Yteke de Jong by wat noch oer is fan Nooitgedagt yn Dryts © Omrop Fryslân, René Koster
Telegraaf- en oud-Omrop Fryslânjournaliste Yteke de Jong schreef het boek over het beroemde IJlster bedrijf dat van 1865 tot 2003 bekend was vanwege schaatsen, gereedschap en speelgoed. Ze concludeert dat het bedrijf niet kon blijven bestaan door een tekort aan innovatiekracht en het ontbreken van een goeie marketing.
De gedachte dat het bedrijf na de overname een nieuwe toekomst in IJlst kon krijgen, omschrijft ze als 'misschien wel wat naïef'. Het dikke boek bestaat uit historische verhalen, anekdotes en prachtige illustraties uit de rijke geschiedenis van het iconische bedrijf.
© Omrop Fryslân, René Koster
Het eerste exemplaar wordt zaterdag 26 september in Sneek aangeboden aan Hans de Boer die onlangs afscheid heeft genomen van werkgeversorganisatie VNO-NCW.
Yteke de Jong
In Buro de Vries is zondag de hele reportage te beluisteren.