Twee twijfelgevallen voor Heerenveen-trainer Johnny Jansen voor wedstrijd in Sittard

Heerenveen-trainer Johnny Jansen twijfelt nog over twee posities in zijn opstelling voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. "Het spijt me, maar ik kan de elf nog niet geven." Het is nog niet zeker of Mitchell van Bergen kan meedoen, al lijkt het wel die kant op te gaan. "Normaal speelt Van Bergen."
Johnny Jansen
Ook Ibrahim Dresevic is een twijfelgeval. De Kosovaar viel afgelopen week uit tijdens de rust, met een enkelblessure. Wanneer blijkt dat Dresevic niet kan spelen doet nieuwkomer Jan Paul van Hecke mee. De verdediger werd vandaag definitief gepresenteerd en wordt voor een jaar gehuurd van Brighton and Hove Albion. Dinsdag werd Ulysses Llanez overgenomen van Wolfsbrug, maar hij mag zaterdag nog niet meedoen.
(Waarschijnlijke) opstelling: Mulder; Floranus, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Joey Veerman, Batista Meier; Van Bergen, Henk Veerman en Van der Heide.
SC Heerenveen won afgelopen week de eerste competitiewedstrijd van Willem II, met 2-0. Na zes nederlagen in de voorbereiding ziet het toekomstbeeld er al heel anders uit voor de Heerenveense voetbalclub. "Nou ja, weet je, daar zijn we eigenlijk niet eens zo zeer mee bezig. We kijken al weer verder. Kijken naar hoe we willen verbeteren. Maar laat het duidelijk zijn, deze start is wel heel positief. Een hele opluchting."

Counterploeg of niet?

SC Heerenveen speelde tegen Willem II heel compact: met veel mensen achter de bal. De vraag die voor de hand ligt, is of Heerenveen nu een counterploeg heeft. "Ja weet je, ik dacht al, die vraag zal ik misschien wel krijgen. En ja, misschien wel. Maar aan de andere kant: Spelen we nou echt zo anders als vorig jaar? Ik denk het niet. Maar we spelen nu heel compact, vanuit de organisatie en we zetten nu eerst de verdediging goed neer. En tja, als mensen dat nu zien als een counterploeg, ach nou ja, ik snap dat wel. Maar we willen vanuit dat compact spelen verder bouwen. Beter verdedigen vanuit daar beter gaan voetballen."
De wedstrijd Fortuna Sittard-Heerenveen wordt zaterdag om 21.00 uur live uitgezonden. Om 16.30 is de wedstrijd TOP Oss-SC Cambuur ook live te volgen. Het is Super Sneon, want ook de Freule en het NK Fierljeppen zijn live te volgen op de radio en op televisie.