Omrop TIP: De Freule en het NK Fierljeppen live te volgen bij Omrop Fryslân

En op-en-top sportzaterdag in Fryslân, is wat we zaterdag 19 september kunnen noemen. Met het NK Fierljeppen in Burgum en de 118e editie van de Freule in Wommels. Ook beide Friese betaalde voeltbalclubs komen in actie. Omrop Fryslân is er natuurlijk live bij. Zo is het NK Fierljeppen vanaf 13.30 uur live te volgen bij Omrop Fryslân TV en de Freule is vanaf 13.00 uur live te zien op omropfryslan.nl en de omropapp. Natuurlijk is er op de radio ook aandacht voor die twee sportevenementen. Daarnaast zijn we zaterdag bij de uitwedstrijden van SC Cambuur en SC Hearrenfean.
© Omrop Fryslân

NK Fierljeppen

Na het FK Fierljeppen twee weken geleden is het zaterdag tijd voor het Nederlands Kampioenschap. De 24 sterkste Friezen en de 24 beste fierljeppers van buiten Fryslân strijden in Burgum tegen elkaar om de nationale titels. Vorig jaar gingen vier van de vijf gouden medailles naar Holland.
Foarutblik NK Fierljeppen

De Freule

De Freule in Wommels is de belangrijkste kaatspartij voor de jongens van 14 tot 16 jaar en vindt normaal gesproken ieder jaar begin augustus plaats. Door de coronamaatregelen is de partij dit jaar verplaatst naar 19 september. Er is dit jaar, naast genodigden, geen publiek welkom in Wommels.
Vorig jaar won het partuur van Winsum, bestaande uit Hessel Postma, Gosse de Haan en Jelke Greidanus, de Freule. De grootste favorieten voor de Freule dit jaar zijn Dronrijp, Bolsward en Tzum. Er komen zaterdag 39 parturen naar Wommels om te strijden om de gouden klokjes.
Foarutsjen op Freule
Zaterdag 19 september het NK Fierljeppen vanaf 13.30 uur live te volgen op televisie bij Omrop Fryslân. Zo nu en dan wordt er geschakeld met de Freule in Wommels. Het kaatsen is vanaf 13.00 uur volledig te volgen via de stream op Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Zo snel dat het fierljeppen is afgelopen, schakelt televisie over naar de Freule.
Op Omrop Fryslân Radio is er in Sneon yn Fryslân ook aandacht voor de Freule en het NK Fierljeppen. Ook zijn we bij TOP Oss - SC Cambuur. De uitzending duurt totdat al die wedstrijden zijn afgelopen. 's Avonds vanaf 21.00 uur is er een extra sportprogramma op de radio met live verslag van Fortuna Sittard - SC Heerenveen.