Robert Mühren geniet in Leeuwarden: "Een genot om hier elke week te spelen"

Het was een verrassend voetbalweekeinde, waarin er in de nieuwe SportCast uitgebreid over gesproken wordt. sc Heerenveen had in de voorbereiding alles verloren, maar won de eerste competitiewedstrijd wél. Terwijl SC Cambuur tegen een verrassende nederlaag aan liep. Topscorer Robert Mühren van de Leeuwarders is te gast in de SportCast en hij probeerde de vinger op de zere plaats te leggen. Daarnaast spreekt hij zijn bewondering uit voor een dorpsgenoot die in het Abe Lenstra stadion voetbalt.
De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren. Daar vind je ook de podcastafleveringen over 10 jaar SC Heerenveen, met verhalen uit het verleden.

Incident

De nederlaag van afgelopen vrijdag tegen Go Ahead Eagles (0-2) zagen niet veel mensen aankomen. Robert Mühren maakt hem ook geen zorgen en denkt dat dit een incident is. "Wat we niet goed deden, is dat de centrale verdedigers niet op tijd instapten, waardoor we de voorsten van Go Ahead niet kwijt speelden. Maar in principe was er in de eerste helft niets aan de hand, want we speelden zoals we altijd spelen. Alleen de kleine details om een kans te creëren, deden we niet goed."
De spits heeft de fans in de voorbereiding wel even laten wachten tot definitief werd dat hij weer aan Cambuur verhuurd zou worden. Dat had een reden: de Volendammer heeft goed nagedacht over wat hij wil. Daarbij is voor hem het plezier in het spelletje belangrijker dan op het hoogst mogelijke niveau spelen.
Mühren: "Nu wel, ik ben 31. Vroeger was dat anders. Ik vind het een genot om hier elke week te spelen. Dat zorgt er ook voor dat je thuis lekker in je vel zit, dat vind ik op dit moment veel belangrijker", vertelt de oud-spits van onder andere AZ, NAC Breda en Sparta. Hij is maar al te blij dat hij weer op het veld kan staan na de coronatijd. "De afgelopen vier maanden thuis, daar werd je niet vrolijk van."
© Omrop Fryslân

"Veerman absurd goed"

Natuurlijk ging het ook over de 2-0 overwinning van sc Heerenveen op Willem II. Volendammer Joey Veerman viel in positieve zin op, hij speelde een wereldwedstrijd. Dat zag ook Mühren. "Het was absurd. Hij is absoluut goed genoeg voor Ajax. Zet hem daar maar eens neer voor de verdediging. Ik heb niet veel spelers gezien die zo comfortabel aan de bal zijn."
In de voorbereiding werd Veerman al in verband gebracht met een stap hogerop. Na zo'n goede wedstrijd nemen die geluiden natuurlijk alleen maar toe. Wat denkt Mühren dat Veerman voor Heerenveen moet opleveren? "Het is een gekke wereld. Vanochtend aan het ontbijt zei ik toevallig: die gaat niet voor minder dan vijftien miljoen weg."
Mühren kentn de beide Veermannetjes van Heerenveen goed, sterker nog: Henk is bijna zijn buurman. "We hadden vorige week een buurtfeestje, dus dan zitten we even met elkaar."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de Sportcast elke maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. De presentatie is in deze keer in handen van Arjen de Boer.