Automobilist in Sondel gepakt voor 209 km/u rijden op een 60 km-weg

Een 21-jarige bestuurder uit gemeente De Fryske Marren is door de politie aangehouden in Sondel omdat hij maar liefst met 209 km/u over een weg reed waar maar 60 km/u is toegestaan. De politie voerde een controle uit aan de Sondelerdyk. Het rijbewijs is ingevorderd en de auto is in beslag genomen.
© Google Street View
De automobilist is ook aangemeld bij het CBR voor het volgen van educatieve maatregelen. In de auto zaten nog twee jonge bijrijders.

Ook controles bij Itens en Sneek

De jongens waren niet de enige, want ook een bestuurder van 17 jaar moest zijn tractorrijbewijs inleveren. Hij reed op een qua 69 km/uur over de Sondelerdyk. Hij mag officieel maar 25 km/uur, dus hij reed 41 km/uur te snel. De jongen had nog maar tien weken zijn tractorrijbewijs. Verder moest ook een 33-jarige bestuurder zijn rijbewijs inleveren omdat hij 110 km/uur reed en ten slotte heeft ook een automobilist een boete gekregen omdat hij 37 km/uur te snel reed.
In Súdwest-Fryslân hebben ook nog vier bestuurders een boete gekregen bij Itens en Sneek. Een 40-jarige motorrijder uit Leeuwarden moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij 125 km/uur reed op een stuk waar hij ook maar 60 mocht.