De Jong laat opstelling Cambuur intact voor duel met Go Ahead

SC Cambuur speelt vrijdag tegen Go Ahead Eagles met dezelfde elf spelers als vorige week tegen MVV Maastricht. Trainer Henk de Jong ziet geen reden om zijn ploeg, die de eerste twee wedstrijden van de competitie eenvoudig won, te veranderen.
Trainer Henk de Jong
De zaak rond de racistische zaken die MVV-supporters vorige week gezegd zouden hebben, speelt nog altijd. De Maastrichtse club liet woensdag weten dat hun onderzoek uit heeft gewezen dat één supporter iets geroepen heeft . De KNVB is nog altijd bezig met het onderzoek. Henk de Jong heeft deze week om tafel gezeten met Issa Kallon, Jarchinio Antonia en Calvin Mac-Intosch. "Het raakt die jongens wel", vertelt De Jong. Kallon wilde er zelf niets meer over zeggen.

Go Ahead

De grote vraag is wat Cambuur vrijdag kan verwachten tegen Go Ahead Eagles. "Dat weten we niet", zegt De Jong. De ploeg uit Deventer trainde de hele week besloten. Cambuur is op alles voorbereid. "We hebben de meeste zaken getraind, in verschillende systemen. En dan zien we het morgen wel."
Oanfierder Erik Schouten
De verwachting is dat er volgende week een aantal spelers terugkomen van blessures. David Sambissa, Alex Bangura en Kellian van der Kaap worden door De Jong weer verwacht op de training. Aanvoerder Erik Schouten was er deze week alweer bij. De verdediger speelde op 1 augustus zijn laatste wedstrijd in geel-blauw, daarna hield een blessure aan zijn achillespees hem aan de kant. "Vraag me niet hoe, maar er zat ineens een achillespeesontsteking. Het heeft een paar weekjes geduurd. Ik ben blij dat ik er weer ben en het is lekker dat ik weer op het veld sta", vertelt de aanvoerder. Tegen de Eagles ontbreekt hij nog.
Schouten zal wel zijn best moeten doen om zich weer in de basis te spelen. Sven Nieuwpoort heeft hem de laatste twee wedstrijden goed vervangen en daarnaast gaf Cambuur zowel tegen NEC als tegen MVV niet veel kansen weg. Schouten: "Het komt niemand aanwaaien, dat geldt voor mij hetzelfde. Dat zien we straks wel weer. Eerst maar fit worden."
Erik Schouten kwam op 1 augustus voor het laatst in actie voor SC Cambuur © Orange Pictures
De wedstrijd tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles begint vrijdagavond om 21.00 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Sportverslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar vanuit het Cambuur Stadion. Zaterdag is in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd te zien.