Tineke Schokker stopt als burgemeester van Vlieland

Burgemeester Tineke Schokker stopt als burgemeester van Vlieland. Dat heeft ze de gemeenteraad maandagavond laten weten. Schokker is officieel burgemeester van het eiland sinds 12 oktober 2017, maar was vanaf 7 april 2015 al waarnemend burgemeester van Vlieland.
© ANP Foto
Schokker liet de gemeenteraad weten dat ze zes jaar lang genoeg vindt en daarom stopt. Ook mist ze het thuisfront steeds meer. "Vooral dat laatste is de reden dat ik dit besluit heb genomen", liet ze de raad weten.

Gulden middenweg

Er zijn in de afgelopen periode al meerdere wisselingen van Friese burgemeesters aangekondig, zo houdt ook burgemeester Bert Wassink van Terschelling na één termijn op. Dat is niet goed voor de continuïteit van de gemeenten volgens Schokker. "Teveel wisselingen zijn nooit goed, maar te lang zitten overigens ook niet. Er is altijd een gulden middenweg, en dat is ook één van de redenen dat ik wacht tot aan een kalmere periode."
Op dit moment heeft Schokker nog geen plannen voor de toekomst, ze is nog steeds druk bezig met haar werk. De verwachting is dat Schokker tot aan de meitijd van komend jaar zal aanblijven, de selectieprocedure voor de nieuwe burgemeester zal binnenkort worden opgestart.