VIDEO: 'Fan binnenút, ferhalen út de GGZ wei': het verhaal van Nynke

Wat doet het FACT-van Andelteam in Dokkum? We horen het in de serie Fan binnenút, ferhalen út de GGZ wei. Daarin zoekt programmamaker Miranda Werkman naar de verhalen van de mensen achter de deuren van GGZ Friesland. Deze maandag is de tweede aflevering, met het verhaal van Nynke. Ze is verschillende keren opgenomen geweest omdat het leven haar teveel was. Het FACT-van Andelteam biedt hulp in de eigen omgeving.
De hulp van het FACT-van Andelteam is heel belangrijk voor Nynke (haar echte naam is bekend bij de redactie). Na haar laatste opname in de traumaverwerkingskliniek gaat het een stuk beter.
Het team van de GGZ nu zo dichtbij geeft haar veiligheid. Dat is ook precies wat de bedoeling is van het team: de mensen zoveel mogelijk thuis opzoeken en hulp bieden. Maar zorgt dat niet juist voor meer verwarde personen op straat? Psychiater Ellen Swart denkt dat dat niet zo is, ze is bezorgder over de mensen die juist niet buiten komen.
Er zijn meerdere FACT-teams in de provincie. Het unieke aan Dokkum is dat de ouderenzorg (Van Andel) er sinds kort ook bij zit.