Maarten van der Weijden zwemt uit solidariteit met Benno Tuinstra mee

Maarten van der Weiden is zondagmiddag met Benno Tuinstra uit Scharsterbrug in het water gesprongen. Tuinstra begon aan zijn zwemtocht de '11 van Joure' om geld op te halen voor kankeronderzoek. Van der Weijden besloot om een stuk met hem mee te zwemmen.
Swimtocht Benno Tuinstra
De twee zwemmers sprongen onder de belangstelling van zo'n 150 toeschouwers het water in. Van der Weijden zwemt uit solidariteit voor Tuinstra's actie de eerste twee kilometer mee.
Tuinstra, die door een motorongeluk een partiële dwarslaesie opliep, zou dit jaar 1 van de 111 meezwemmers zijn van de Zwemelfstedentocht van Maarten van der Weijden, maar die kon door de coronamaatregelen niet doorgaan. Hij doet nu een zwemtocht van 11 kilometer in de omgeving van Joure om geld op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation. De teller staat nu op zo'n vijftienduizend euro.
© Omrop Fryslân, Onno Falkena
Het is de bedoeling dat Van der Weijden zondagavond ook weer bij de finish is, in Broek. Hij is zondag de hele dag in Fryslân om aan verschillende initiatieven een bezoek te brengen.
© Omrop Fryslân, Onno Falkena