Omrop TIP: Meindert Reitsma te gast bij Buro de Vries

Gaat het nu goed met het Fries of juist niet? Het is zondag een van de onderwerpen die aan beurt komen in het radioprogramma Buro de Vries, waarin Meindert Reitsma dan een uur te gast is. De 26-jarige Reitsma is literatuuradviseur Fries bij Tresoar, het Fries historisch en letterkundig centrum in Leeuwarden.
© Bob de Boer fotografie
Reitsma behaalde zijn master Europese Talen en Culturen, met het Fries als hoofdtaal, aan de Rijksuniversiteit van Groningen en hij schrijft verhalen en recensies. In Groningen zat hij in het bestuur van de voormalige studievereniging Skanumodu en later werd hij voorzitter van de gelijknamige stichting, dat het internettijdschrift Skanumodu oprichtte.
Verder is Reitsma actief bij tal van organisaties rond de Friese taal. Daarnaast is hij ook betrokken bij de christelijke scoutinggroep Burmania en brassband Wirdum.
Het radioprogramma Buro de Vries wordt zondags uitgezonden bij Omrop Fryslân van 11.00 tot 13.00 uur, Meindert Reitsma is te gast in het tweede uur. 's Avonds kan het programma nogmaals worden beluisterd om 21.00 uur.