Cambuur zorgt voor doelpuntenregen: "Een uitslag waar je u tegen zegt"

Sportclub Cambuur had zaterdagavond weinig moeite met MVV Maastricht. In Limburg werd het liefst 1-7. Ook werden twee records geëvenaard. "Hartstikke mooi, maar het zijn gewoon drie punten", zegt trainer Henk de Jong.
Henk de Jong nei MVV - Cambuur
De overwinning op MVV was de negende winst op rij, evenveel als het clubrecord uit 1996/97. "Ik wist het van tevoren wel, maar ik heb er niks over gezegd", zegt De Jong. Hij ziet het vooral als bonus. "We hebben alleen maar gekeken naar winning." Het clubrecord van de grootste uitoverwinning van Cambuur, dat op 0-6 winst bij Jong Ajax stond, werd ook geëvenaard.
Jhondly van der Meer maakte tegen MVV zijn debuut voor Sportclub Cambuur. "We willen in de toekomst meer naar de jeugd toe, jongens uit de jeugdopleiding die kunnen doorbreken. Ik hoop dat dit een stimulans is."

Racistische fans

Issa Kallon werd tijdens de wedstrijd racistisch bejegend door een aantal MVV-supporters, hoorde ook De Jong. "Issa is een mens, een fantastische jongen. Dat raakt hem." De situatie werd goed afgehandeld door de scheidsrechter, zegt De Jong. "De scheidsrechter kwam in de rust bij ons. De jongens, met Jarchinio Antiona voorop, zeiden: 'nee, wij willen gewoon spelen'. Dat is een signaal van de groep."
Mees Hoedemakers nei MVV - Cambuur
Cambuur begon de wedstrijd niet al te best, maar na een doelpunt van Maulun draaide het helemaal om. "Vanaf dat moment pakken wij het helemaal op en spelen we ze eigenlijk helemaal zoek, valt de ene goal na de andere", zegt Mees Hoedemakers. "Dan zie je hoe goed we kunnen zijn. Ik heb genoten. natuurlijk een uitslag waar je u tegen zegt, daar ben ik trots op."

'Soms heb je mazzel'

Hoedemakers tekende zelf voor de 0-2, al ging de bal via een MVV-speler het doel in. "Die tel ik wel", lacht Hoedemakers. "Soms heb je mazzel, soms heb je pech. Nu had ik mazzel dus dat is mooi."
De middenvelder hoopt dit seizoen vaker het doel te vinden. "Doelpunten maken wil ik altijd. Dus ik hoop dat ik dit seizoen meer kan scoren dan vorig seizoen. Het is mooi dat ik er na twee wedstrijden al eentje in heb liggen."
Jhondly van der Meer nei MVV - Cambuur
"Hier doe je het voor", zegt Jhondly van der Meer na zijn debuut. "Ik was alleen gefocust om zo goed mogelijk mijn wedstrijd te spelen en op te vallen, zodat het vaker gebeurt.
Van der Meer speelt al jaren in de jeugd van Cambuur. Hij is blij dat hij nu mocht debuteren. "Uiteindelijk komt je droom uit, om te debuteren bij een profclub. En dat het Cambuur mag zijn, is nog beter."
De lange busreis terug naar Leeuwarden zal voor Van der Meer dan ook niet zo lang voelen. "Het zal voor mij als een uurtje voelen. Met die jongens om me heen, dan maakt die vier uur niet meer uit."