SC Cambuur veegt de vloer aan met MVV Maastricht: 7-1

SC Cambuur heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen gewonnen. De Leeuwarders hadden zaterdag op bezoek bij MVV Maastricht een eenvoudige avond: 1-7. De overwinning van Cambuur in Maastricht betekent de negende driepunter op rij. Dat is hetzelfde aantal als het clubrecord dat in seizoen 1996/97 gevestigd werd.
In de openingsfase leek het er nog op dat Cambuur wel eens een lastige avond kon krijgen. In de zevende minuut kwam Joeri Schroijen alleen op doelman Sonny Stevens af, maar de Limburger besloot om af te leggen in plaats van te schieten. Daarmee ging zijn kans op de openingstreffer verloren.
Met achttien minuten op de klok kreeg Cambuur een vrije trap net buiten het strafschopgebied, na een ongelukkige handsbal van een MVV-verdediger. Robin Maulun krulde de bal op schitterende wijze via de onderkant van de lat langs doelman Bill Lathouwers: 0-1.

Doelpuntenregen

Daarna ging het snel in De Geusselt. Drie minuten na de 0-1 zette Mees Hoedemakers de Leeuwarders op 0-2 door een van richting veranderd schot. Weer drie minuten later tekende Robert Mühren voor zijn tweede goal van het seizoen: 0-3.
Ook het vierde doelpunt kwam op naam van de clubtopscorer van het afgelopen seizoen. Na een perfecte voorzet van Jarchinio Antonia kon Mühren knap afmaken: 0-4. De Limburgers deden nog wel wat terug in de eerste helft. Na een overtreding van Doke Schmidt mocht Schroijen van de strafschopstip aanleggen. Met dit buitenkansje bracht hij de ruststand op 1-4.

Tweede helft

Direct na rust ging Cambuur door waar het voor rust gebleven was. Na vijf minuten bracht Jamie Jacobs, een van de smaakmakers van het afgelopen seizoen, met een kopbal de stand op 5-1. En daar bleef het niet bij.
Antonia maakte zijn eerste van de avond toen hij in de 67e minuut na een corner de bal van dichtbij binnen kon werken. Een kwartier voor tijd maakte hij ook nog zijn tweede van de wedstrijd. Ditmaal kwam de snelle aanvaller na een goede steekpass van Maulun alleen voor de keeper, die hij met een stiftje kon verschalken: 1-7. Dat was uiteindelijk ook de eindstand.
Door de dikke overwinning staat SC Cambuur na twee wedstrijden op de eerste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. NAC Breda, Excelsior Rotterdam, Roda JC, De Graafschap en Helmond Sport kunnen later dit weekeinde nog wel op hetzelfde aantal punten komen.
MVV Maastricht - SC Cambuur (1-4) 1-7. 19' 0-1 Robin Maulun, 22' 0-2 Mees Hoedemakers, 27' 0-3 Robert Mühren, 38' 0-4 Robert Mühren, 45+2' 1-4 Joeri Schroijen (penalty), 51' 1-5 Jamie Jacobs, 67' 1-6 Jarchinio Antonia, 76' 1-7 Jarchinio Antonia.
Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Nieuwpoort (79' Van der Meer), Ter Heide; Jacobs (69' Breij), Hoedemakers, Maulun; Antonia (79' Oratmangoen), Mühren (79' Pouwels), Kallon (68' Paulissen).